Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Η Μελιτζανοσαλάτα του τεμπέλη !!!

Γεια σε όλους εσάς εκεί έξω που αγαπάτε την μαγειρική και το φαγητό και Χρόνια πολλά, ελπίζω να περάσατε υπέροχα μέχρι στιγμής στις γιορτές και να φάγατε πολύ καλά .. Λόγο κάποιων τεχνικών προβλημάτων :P, δεν σας έχω ανεβάσει καμία συνταγή τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά υπόσχομαι οτι θα επανορθώσω...  Η σημερινή συνταγή μας είναι μία απλή και υπέροχη μελιτζανοσαλάτα που σίγουρα μπορεί να εντυπωσιάσει τους πάντες στο γιορτινό σας τραπέζι... 

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες 
  • 1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι 
  • χυμό απο μισό λεμόνι (ανάλογα πόσο όξινη τι θέλουμε)
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Easy homemade Christmas cookies

Γεια σας! Επειδή όλοι φαντάζομαι έχουμε μπει στο πνεύμα των γιορτών και επειδή οι γιορτές  είναι η καταλληλότερη εποχή για να φάμε ότι θέλουμε χωρίς πολλές ενοχές και επειδή τα Χριστούγεννα το θέλουν το γλυκό τους, σκέφτηκα σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε τα δικά σας πεντανόστημα μπισκοτάκια για να κάνετε έκπληξη στους αγαπημένους σας τις γιορτές....  Ας ξεκινήσουμε!!! 

(τα μπισκοτάκια μας θα βγουν κάπως έτσι)


ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ  

Για τα μπισκότα:
  • 150γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι 
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλιά της σούπας baking powder (εγώ προσωπικά δεν έβαλα γιατί δεν ήθελα να φουσκώσουν τα μπισκότα μου καθόλου)
Από εκεί και πέρα μπορείτε να βάλετε ξύσμα από λεμόνι, αμύγδαλα, κομματάκια σοκολάτας ή ότι άλλο θες! Εγώ προτίμησα τα μισά να τα βουτήξω στη σοκολάτα. 

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Spicy Potatoes(for our chicken wings)

Όπως σας υποσχέθηκα, σε αυτό το post θα σας πω έναν τρόπο για να συνοδεύσετε τις φτερούγες σας, και πολλά ακόμη κρέατα... Ελπίζω να αγαπάτε τα πικάντικα γιατί αυτές οι πατάτες είναι πραγματική κόλαση!!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

  • 5-6 μεγάλες πατάτες 
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 1/2 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα 
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι 
  • 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για burritos
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι  


HOW TO DO IT

Ξεκινάμε πλένοντας πολύ καλά τις πατάτες και αφού μετά τις ξεφλουδίσουμε τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, 20-30 λεπτά (ανάλογα τις πατάτες).. Όταν βράσουν τις στραγγίζουμε και τις κουνάμε λίγο μέσα στο τρυπητό για να "χαλάσουμε" τις γωνίες τους... Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και μετά τις βάζουμε σε ένα μπολ... Βάζουμε στο μπολ όλα τα μπαχαρικά και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάνε τα μπαχαρικά σε όλες τις πατάτες .. Τέλος αφού έχουμε προθερμάνει το αντικολλητικό μας τηγάνι (μπορούμε βέβαια να τις ψήσουμε και στον φούρνο) προσθέτουμε λίγο λάδι και βάζουμε μέσα τις πατάτες, και τις πιέζουμε λίγο έτσι ώστε η κάθε τους πλευρά να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια... Τις αφήνουμε να ροδίσουν από κάθε πλευρά και έπειτα τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.. Το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε είναι οι πατάτες μας να είναι τραγανές από έξω και μαλακές από μέσα.... 



A small TIP: Για εσάς που δεν αγαπάτε τόσο τα καυτερά σας προτείνω να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα αλλά αντί για τα spicy μπαχαρικά μας μπορείτε να βάλετε ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό... 

Αυτό ήταν λοιπόν το post μου, ελπίζω να σας άρεσε!
Περιμένω να ακούσω την γνώμη σας. 

Ακολουθούν και άλλα post  μέχρι τότε, καλά μαγειρέματα....!! 

And for our friends abroad


As promised, in this post I will show you a way to accompany your chicken wings, and many other kinds of meat ... I hope you love spicy food  because these potatoes are as hot as hell..!!


WHAT YOU'LL NEED
  • 5-6 large potatoes
  • 1 tablespoon of curry
  • 1/2 tablespoon sweet paprika
  • 1 tablespoon of black pepper
  • 1 tablespoon spice blend for burritos
  • 1 tablespoon of salt
  • 3-4 tablespoons oil

            HOW TO DO IT

            We start by washing the potatoes well and since after we peel them, we cut them in four and let them boil until they become soft enough, 20-30 minutes (depending on the potatoes) .. Then we drain them and  leave them aside in order to cool, then put them in a bowl ... put in the bowl all the spices and the oil and mix well  .. Finally after we preheat our nonstick pan (we can also bake them in the oven), add some oil and put it into the potatoes, and press a little so that each side has a larger surface ... let them became golden brown on each side and then place them on a platter .. the result we want to have is our fries crispy outside and soft inside ....

            That was all, I hope you enjoyed it! 
            I am waiting to hear your opinion.

            I'll be back with more posts until then, good cooking .... !!