Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Chicken noodles

Γεια σας! Τι μου κάνετε? Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Έχουμε λίγες μέρες να τα πούμε αλλά ευτυχώς αύριο είναι η τελευταία μέρα της εξεταστικής μου οπότε ελπίζω να τα λέμε πιο συχνά! Σήμερα λέω να σας ετοιμάσω μια συνταγή που αγαπώ ιδιαίτερα, την κάνω συνέχεια και μπορώ να πω ότι η κοπέλα μου την έχει αγαπήσει ακόμη περισσότερο από εμένα! Καλά δεν σας κρατάω άλλο σε αγωνία :P Σήμερα θα σας κάνω stir fry noodles με κοτόπουλο και λαχανικά! 



Αρχικά, θέλω λίγο να σας μιλήσω για την τεχνική αυτή (stir fry). Είναι μια τεχνική που έχει τις ρίζες στην Κίνα αλλά πλέον είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλη την Ασία αλλά και στον Δυτικό κόσμο! Το πιο κλασσικό σκεύος που χρησιμοποιείται είναι το wok. Όλα τα υλικά για το Stir fry τηγανίζονται σε λάδι, συνήθως σησαμέλαιο αλλά και το ελαιόλαδο είναι μια χαρά κατά την δική μου άποψη (απλά γίνεται λίγο πιο βαρύ), και ανακατεύουμε συνεχώς. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι πολύ υψηλή και με αυτόν τον τρόπο θωρακίζουμε την γεύση στα υλικά μας και διατηρούμε την υφή και το χρώμα τους.

Λοιπόν επειδή δεν θέλω να γίνω ακόμη πιο κουραστικός, πάμε να ξεκινήσουμε!!

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Εύκολη Μανιταρόσουπα

Γεια σας!! Τι κάνετε? Σήμερα, την τιμητική τους έχουν το μανιτάρι, ένα υλικό που λατρεύουν  πολλοί (ΕΓΩ), αλλά και πολλοί το σνομπάρουν (γούστα είναι αυτά). Ελπίζω και είμαι σίγουρος οτι όλοι εσείς σαν λάτρεις του καλού φαγητού, ανήκετε στην πρώτη κατηγορία (αλλιώς πώς θα λατρέψετε και την συνταγή μου). Και τι πιο εύκολο και γευστικό απο μία σούπα με μανιτάρια, ειδικά μέσα στον χειμώνα που όλοι θέλουμε κάτι ζεστό να φάμε και να πιούμε! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν....!! 


ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

  • 500γρ μανιτάρια λευκά
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
  • 5-6 κουταλιές της σούπας λάδι  
  • 1/2 ποτήρι κρασί 
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 κύβο ζωμό κότας 
  • 1/2 ποτήρι γάλα 
  • αλάτι & πιπέρι 
  • χυμό απο μισό λεμόνι 
  • άνηθο για το σερβίρισμα 

HOW TO DO IT

Η συνταγή μας είναι αρκετά εύκολη, το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη και πολύ φροντίδα!
Αρχίζουμε, κόβοντας τα μανιτάρια μας σε χοντρές φέτες, ΕΝΝΟΕΊΤΕ οτι τα καθαρίζουμε καλά, και στη συνέχεια βάζοντας τα να βράσουν με 2-3 ποτήρια νερό (μπορούμε μέσα να βάλουμε και ένα πράσο, καρότα και άλλα λαχανικά, γιατί μετά θα τον χρησιμοποιήσουμε τον ζωμό).Βγάζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε τον ζωμό. Βάζουμε τα μανιτάρια μας να σοταριστούν μαζί με το λάδι μας. Έπειτα βάζουμε το αλεύρι μας σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει, μέχρι να φύγει η "αλευρίλα". Μετά, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα και βάζουμε τον ζωμό απο τα μανιτάρια μας (και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη νερό). Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τον κύβο κότας, το σκόρδο (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια), το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε την σούπα μας να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τέλος, την βγάζουμε απο το μάτι και προσθέτουμε το λεμόνι και το γάλα. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε με κρουτόν και ψιλοκομμένο άνηθο (μπορούμε να ρίξουμε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα).


Αυτό ήταν λοιπόν το post μου, ελπίζω να σας άρεσε!
Περιμένω να ακούσω την γνώμη σας.

Ακολουθούν και άλλα post μέχρι τότε, καλά μαγειρέματα....!!  

And for our friends abroad:

What you'll need 

  • 500g white mushrooms
  • 4 tablespoons flour
  • 5-6 tablespoons oil
  • 1/2 glass of wine
  • 4-5 cloves of garlic
  • 1 cube chicken broth
  • 1/2 glass of milk
  • salt & pepper
  • juice of half a lemon
  • dill to serve
HOW TO DO IT



Our recipe is quite easy , all it needs is love and loving care !
We start by cleaning and then cutting our mushrooms into thick slices and putting them to boil into 2-3 glasses of water ( we can also can put leeks, carrots and other vegetables, because we will use the broth ). Remove the mushrooms and keep the broth. We saute our mushrooms. Then we put our flour slowly and stir constantly to prevent from sticking. Then we add the wine and leave until the alcohol evaporates and add the broth from our mushrooms (if necessary fill with little more water). At this point add the cube of chicken, garlic (cut into chunks), salt and pepper and let our soup to boil for about 10-15 minutes over medium heat. Finally, we remove our soup from the heat and add the lemon juice and milk. Correct with salt and pepper and serve with croutons and chopped dill (we can take a bit of grated parmesan cheese or cream cheese).

That was my post for today, I hope you enjoyed it!
I am waiting to hear your opinion.

I'll be back with more posts until then, good cooking .... !!