Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Σαλάτα Πλιγούρι με ψητά λαχανικά και κοτόπουλο

Γεια σας τι μου κάνετε  !? 

Το ξέρω οτι χαθήκαμε λιγάκι, τι λιγάκι δηλαδή,  αρκετά, αλλά αλήθεια δεν φταίω εξολοκλήρου εγώ :P, μάλλον κάποιος με έχει καταραστεί γιατί αυτός ο μήνας ήταν σκέτη καταστροφή, αρχικά έβγαλα τον ώμο μου και το έχω το χέρι το ένα κουλό και δεύτερον (μην γελάσετε) μου έπεσε νερό πάνω στο laptop οπότε πάει και αυτό, το μόνο καλό ήταν που επιτέλους πήρα καινούριο κινητό και πλέον μπορώ να βγάζω καλύτερες photo για εσάς, (οι photo που ακολουθούν είναι με το καινούριο το κινητό, περιμένω να μου πείτε πως σας φαίνονται). 

Νομίζω όμως οτι αρκετά σας κούρασα (και για όσους είναι ακόμη εδώ), οπότε ας περάσουμε στην σημερινή μας συνταγή, η οποία είναι (Σαλάτα) Πλιγούρι με ψητά λαχανικά και κοτόπουλο, δεν ξέρω κατα πόσο σας αρέσει το πλιγούρι αλλα σίγουρα είναι μια συνταγή για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.


Τι λέτε πάμε να ξεκινήσουμε??!! 


Τι θα χρειαστούμε 

Υλικά για περίπου 6 μερίδες:

για την σαλάτα: 
  • 450γρ πλιγούρι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης 
  • 600γρ κουνουπίδι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • αλάτι και πιπέρι 
για το κοτόπουλο: 
  • 650γρ στήθος κοτόπουλο 
  • 11/2 κουταλιά της σούπας κάρυ 
  • λίγο λάδι
  •  αλάτι και πιπέρι 
για την σος: 
  • 4-5 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι 
  • χυμό απο μισό λεμόνι 
  • 1 ώριμο αβοκάντο 
  • αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
  1. Αρχίζουμε απο το κοτόπουλο, το  φιλετάρουμε και βάζουμε το κοτόπουλο μας σε ένα μπολ, το αλείφουμε με το λάδι μας και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά (κάρυ, αλάτι και πιπέρι) και του κάνουμε ένα καλό μασαζ με τα χέρια ( καλό θα ήταν να φορέσουμε γάντια) μέχρι να πάνε τα μπαχαρικά μας παντού. 
  2. Σε ένα καυτό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο μας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. 
  3. Στο ίδιο τηγάνι, για να πάρουν γεύση απο το κοτόπουλο που είχαμε σοτάρει πριν, βάζουμε τα λαχανικά μας, τις πιπεριές και το κουνουπίδι, αφού το έχουμε κόψει έτσι όπως επιθυμούμε (τις πιπεριές τις αφήνουμε ως έχει), και τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  4. Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς βάζουμε σε ένα ταψί τα λαχανικά και το κοτόπουλο και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. 
  5. Στη συνέχεια θα ετοιμάσουμε το πλιγούρι μας, βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό, βάζουμε το πλιγούρι μας σε ένα βαθύ μπολ και περιμένουμε να βράσει το νερό μας. 
  6. Μόλις το νερό μας βράσει το προσθέτουμε στο μπολ με το πλιγούρι μέχρι να το σκεπάσει τελείως και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
  7. Το πλιγούρι μας θα γίνει όταν φουσκώσει, απορροφήσει όλο το νερό και μαλακώσει (εγώ το προτιμώ λίγο τραγανό. 
  8. Στην συνέχεια για να το ζωντανέψουμε, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το πλιγούρι μας έως ότου τσιγαριστεί και τραγανίσει λίγο. 
  9. Για την σος δεν θέλουμε κάτι το ιδιαίτερο απλά σε έναν πολυκόφτη βάζουμε όλα μας τα υλικά (το γιαούρτι, το αβοκάντο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι) και τα κάνουμε μία σος.
  10. Τέλος, βγάζουμε την φλούδα απο την πιπεριά και την κόβουμε σε ροδέλες, το ίδιο κάνουμε και με το κοτόπουλο και σερβίρουμε το πιάτο μας βάζοντας λίγο απο όλα και τελειώνοντας με λίγα φύλλα δυόσμου που δίνουν ένα χαρακτήρα στο πιάτο μας.


Λοιπόν αυτό ήταν το σημερινό μου post, ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου και να την δοκιμάσετε και εσείς και περιμένω τα σχόλια σας.


Ακολουθούν και άλλα post πολύ σύντομα, μέχρι τότε … καλά μαγειρέματα!!   

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να με ακολουθήσετε στη σελίδα μου instagram για να έχουμε μια πιο καθημερινή επαφή, αλλά θα σας περιμένω και σε twitter και facebook 

Υ.Γ. Τσεκάρετε και το νέο της κανάλι της Μαρίας απο το Alternative beauty by maria  στο YOUTUBE , SHOW SOME LOVE<3     

5 σχόλια:

  1. φαίνεται πεντανόστιμο, αν εξαιρέσεις το κουνουπίδι που δε δύναμαι να δοκιμάσω στη ζωή μου :Ρ κάνε μας συνταγές νηστίσιμες λόγω των ημερών :D μπάιιιι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη Σε ευχαριστώ παρα πολύ:-) θα προσπαθήσω έχω αρκετά έτοιμα αλλά δεν έχω λάπτοπ ή υπολογιστή για να καταφέρω να το ετοιμασω :-)

      Διαγραφή
  2. Με γεια το καινούριο κινητό και λυπάμαι για τις αναποδιές που σου έτυχαν. Περαστικά! Ποιο κινητό αγόρασες και βγάζει τόσο υπέροχες φωτογραφίες; Όσον αφορά το φαγητό, είναι ακριβώς στις γεύσεις μου και θα το έφτιαχνα σίγουρα. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη βέβαια αβοκάντο, αλλά το έχω στα υπόψιν μου εδώ και λίγο καιρό! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ παρα πολύ:-) το κινητό που πήρα είναι το xiaomi redmi note 2! Δεν είναι πολύ γνωστό κινητό στην Ελλάδα αλλά σίγουρα είναι ενα απο την μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στον κοσμο :-)

      Διαγραφή