Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κιμαδόπιτα (MincePie)

Γεια σας!! Τι μου κάνετε? Πώς είστε? 

Σαν να κρύωσε λίγο περισσότερο ο καιρός.. τι λέτε και εσείς? 
Δεν ξέρω αν σας αρέσει ο χειμώνας αλλά εγώ προσωπικά τον λατρεύω.. ειδικά όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα... 

Τα χειμωνιάτικα φαγητά είναι η αδυναμία μου.. τον χειμώνα μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερα μπαχαρικά, κάτι που κάνει το φαγητό μας αρκετά πιο βαρύ πολλές φορές (πάντα όμως με μέτρο :P), και τον χειμώνα βγαίνουν και τα κάστανα (βραστά, ψητά, γλυκό, σε φαγητά και σε γλυκά, πάνε παντού και είναι απλά τέλεια)... δεν ξέρω αν το ανέφερα αλλά πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα :P ...

Σήμερα λέω να σας δώσω μια συνταγή κομμένη και ραμμένη για αυτή την εποχή... μια συνταγή που σας χρωστάω απο την προηγούμενη φορά... μια κιμαδόπιτα, βασικά θα έλεγα οτι είναι περισσότερο μια σκεπαστή τάρτα αλλά το προσπερνάμε... οι πίτες γενικά είναι λίγο πιο χειμωνιάτικες συνταγές και είναι και αρκετά εύκολες, εκτός αν αποφασίσετε οτι θέλετε να φτιάξετε το δικό σας φύλλο, εε εκεί θα υπάρξει μια δυσκολία παραπάνω, για αυτό και εγώ προτίμησα ένα έτοιμο φύλλο για την σημερινή μας συνταγή!! 



Λοιπόν αρκετά το καθυστέρησα.. τι λέτε πάμε να ξεκινήσουμε? 



ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ 

  • 2 φύλλα κουρού για πίτες-τάρτες
  • 700γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 200γρ. philadelphia (light) 
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 250γρ. μανιτάρια
  • μισό ματσάκι μαϊντανό 
  • 1 πιπεριά τσίλι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι & πιπέρι 
  • μισό κουταλιά της σούπας πάπρικα (γλυκιά)
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη


How to do it
  1. Αρχίζουμε αφού έχουμε πρώτα ετοιμάσει όλα τα λαχανικά μας, τα λαχανικά εμένα προσωπικά μου αρέσει να είναι κομμένα σε μεγάλα κομμάτια για να καταλαβαίνω τι τρώω. 
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι που έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε και να ετοιμάσουμε την γέμιση της πίτας μας. 
  3. Καλό είναι να δίνουμε προτεραιότητα στα λαχανικά μας όταν τα μαγειρεύουμε γιατί δεν χρειάζονται όλα τον ίδιο χρόνο προετοιμασίας, οπότε ξεκινάμε με το κρεμμύδι το ξερό, τα φρέσκα κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τα κοτσάνια απο τον μαϊντανό, τα μανιτάρια, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο, και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. 
  5. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας, μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά)
  6. Σε μια στρογγυλή φόρμα 30εκ. απλώνουμε το ένα φύλλο και δημιουργούμε ένα τοίχωμα για να κρατήσει την γέμιση μας και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι για να μην φουσκώσει (εννοείτε πως έχουμε βουτυρώσει την φόρμα μας, δικό μου λάθος που το ξέχασα), και το ψήνουμε στους 170οC, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 10 λεπτά. δεν θέλουμε να γίνει τελείως. 
  7. Κατεβάζουμε την γέμιση μας απο τη φωτιά και προσθέτουμε το philadelphia και τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η γέμιση μας. 
  8. Προσθέτουμε την γέμιση στην βάση που μόλις βγάλαμε απο τον φούρνο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο το οποίο το τρυπάμε και αυτό με ένα πιρούνι, και ψήνουμε τυν πίτα-τάρτα στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά. 
  9. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και την ξεφορμάρουμε, και μπορούμε να απολαύσουμε ένα μεγάλο κομμάτι μαζί με ένα ποτήρι ζεστή sangria.



Λοιπόν αυτό ήταν το σημερινό μου post, ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου και να την δοκιμάσετε και εσείς.
Ακολουθούν και άλλα post πολύ σύντομα, μέχρι τότε … καλά μαγειρέματα!!   

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να με ακολουθήσετε στη σελίδα μου instagram για να έχουμε μια πιο καθημερινή επαφή, αλλά θα σας περιμένω και σε twitter και facebook.     
      

9 σχόλια:

  1. Love this pie George! It has to be delicious because of the beef and good crust!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία πίτα-τάρτα, πολύ λαχταριστή και εύκολη!
    Σε ευχαριστούμε Γιώργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ωραια που ειναι κλεισμενη σε αυτο το ζυμάρι!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή