Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

STIR FRY PORK NOODLES- ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

Γεια σας τι κάνετε? 

Πέρασαν οι γιορτές και όλοι μας σιγά σιγά έχουμε μπει πάλι στους καθημερινούs μας ρυθμούς. Όπως είναι φυσικό το φαγητό και το ποτό ήταν και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών οπότε απο φαϊ είχαμε πολύ. Εσείς πώς τα περάσατε? 

Σήμερα σας έχω μια συνταγή έκπληξη, κάτι έξω απο τα συνηθισμένα μου :P,
όπως θα καταλάβατε και απο τον τίτλο σήμερα σας έχω ακόμη μια συνταγή απο την αγαπημένη μου Ασιατική κουζίνα, νουντλς με χοιρινό κιμά και λαχανικά. 


Τί λέτε πάμε να την δούμε?


ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ:
  • μισό κιλό χοιρινό κιμά 
  • 400 γρ. νουντλς αυγού 
  • 250 γρ. μπρόκολο
  • 300 γρ. κόκκινο λάχανο 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ στο μέγεθος ενός αντίχειρα 
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πιπεριά τσίλι 
  • 1 κουτ.σούπ. κάρυ σε σκόνη 
  • 1 κουτ.σούπ. μείγμα 5 μπαχαρικών 
  • χυμό απο μισό λεμόνι 
  • 1 κούπα νερό 
  • 2 1/2 κουτ.σούπ. σόγια σος 
  • 2 1/2 κουτ.σούπ. σόγια σος για να μαρινάρουμε τον κιμά 
  • αλάτι&πιπέρι 
  • σουσάμι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Αρχίζουμε βάζοντας στο μάτι μας μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για να ετοιμάσουμε τα νουντλς μας.
  2. Σε ένα άλλο μάτι βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι (αν έχουμε γουόκ ακόμη καλύτερα) σε υψηλή θερμοκρασία να κάψει καλά και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι να το καβουρδίσουμε για 1-2 λεπτά και τα βάζουμε σε ένα μπολ μέχρι το σερβίρισμα.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λιγο λάδι να κάψει και αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε τα υλικά μας, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει στο μέγεθος που επιθυμούμε. 
  4. Αρχικά, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το τζίντζερ και τα κοτσάνια του μαϊντανού και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια ρίχνουμε την πιπεριά, το σκόρδο και το τσίλι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
  5. Μετά απο 2-3 λεπτά ρίχνουμε τον κιμά, τον οποίο τον έχουμε μαρινάρει με σόγια σος 1 ώρα πριν ετοιμάσουμε το φαγητό μας, και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα. 
  6. Έπειτα προσθέτουμε το λάχανο, το μπρόκολο, την υπόλοιπη σόγια σος, το κάρυ, το μείγμα μπαχαρικών και το νερό. 
  7. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, κατεβάζουμε απο το μάτι και σβήνουμε με το λεμόνι, προσθέτουμε τα φύλλα του μαϊντανού που έχουμε ψιλοκόψει, αλάτι&πιπέρι. 
  8. Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα νουντλς και ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε με λίγο σουσάμι, λίγο ψιλικομμένο φρέσκο κρεμμύδι και μερικά φύλλα μαϊντανού .

Λοιπόν αυτό ήταν το σημερινό μου post, ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου και να την δοκιμάσετε και εσείς.
Ακολουθούν και άλλα post πολύ σύντομα, μέχρι τότε … καλά μαγειρέματα!!   

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να με ακολουθήσετε στη σελίδα μου instagram για να έχουμε μια πιο καθημερινή επαφή, αλλά θα σας περιμένω και σε twitter και facebook 

7 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο πιάτο!
    Το σουσαμάκι προσθετει πόντους ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λατρεύω τα νουντλς σε όλες τους τις μορφές! Δεν είχα σκεφτεί βέβαια να προσθέσω ποτέ κιμά!!! Ενδιαφέρουσα προσθήκη! Καλό βράδυ Γιώργο, αναμένουμε τα νέα σου μαγειρέματα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία συνταγή Γιώργο μου αρέσουν όλα τα υλικά, καιρός να μαγειρέψω και εγώ!!
    Ωραία παρουσίαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή