Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ριζότο με μανιτάρια και μπύρα

Γειά σας τι μου κάνετε!?


Σήμερα κοντά σας με μία καταπληκτική συνταγή και οχι δεν το λέω για να παινεύσω το σπίτι μου (σίγουρα όμως το κάνω), νομίζω οτι λίγο πολύ όλοι αγαπάμε το ρύζι και σίγουρα όλοι θα λέγαμε ναι σε ένα ωραίο ριζότο, οπότε σήμερα θα σας ετοιμάσω ένα ριζότο με μανιτάρια, αλλά σίγουρα όχι ένα οποιοδήποτε ριζότο αλλά σας έχω ένα υλικό έκπληξη το οποίο θα κάνει το φαγητό μας ανάρπαστο. 

Αρχικά, θέλω να σας πω οτι την συνταγή την εμπνεύστηκα απο ένα post που διάβασα πρόσφατα,μιας εκπληκτικής Ελληνίδας foodblogger, που σίγουρα όλοι σας γνωρίζετε, την Αθηνά απο το Craft Cook Love, την δική της συνταγή θα την βρείτε εδώ



Τι λέτε πάμε να την δούμε? 



Τι θα χρειαστουμε
Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 300 γρ. μανιτάρια ανάμικτα 
  • 1 1/2 κούπα ρύζι parboiled (συνήθως χρησιμοποιούμε αρμποριο αλλά είπα να δοκιμάσω με αυτό)
  • 1 λίτρο νερό 
  • 2 κύβους λαχανικών 400ml μπύρα (της αρεσκείας μας)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και παρμεζάνα για το σερβίρισμα 
  • 85 γρ. βούτυρο 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
  1. Αρχικά, σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ένα λίτρο νερό και όταν βράσει αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  2. Κόβουμε με τα χέρια μας τα μανιτάρια και τα βάζουμε να τα τσιγαρίσουμε σε ένα καυτό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη. 
  3. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε και το σκόρδο μας ψιλοκομμένο.
  4. Προσθέτουμε και το ρύζι και σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό.
  5. Σβήνουμε με την μπύρα μας και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς δυνατή και με μία κουτάλα σούπας προσθέτουμε μια μια κουταλιά το νερό με τον ζωμό που είχαμε φτιάξει πριν, αφήνοντας να το τραβήξει το ρύζι πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά και ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 25λεπτά.
  7. Μόλις το ρύζι είναι βρασμένο ανάλογα με τα δικά μας γούστα, σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει και να δέσει το ριζότο μας.
  8. Τέλος, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.   
  9. Σερβίρουμε με μια γενναιόδωρη δόση παρμεζάνας,αλάτι και πιπέρι και απολαμβάνουμε.


Λοιπόν αυτό ήταν το σημερινό μου post, ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου και να την δοκιμάσετε και εσείς.
(Συγχωρέστε με για τις φωτογραφίες αλλά ήταν λίγο βράδυ, σύντομα περιμένω νέο εξοπλισμό για να κάνω την εμπειρία σας στο blog μου καλύτερη)  

Ακολουθούν και άλλα post πολύ σύντομα, μέχρι τότε … καλά μαγειρέματα!!   

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να με ακολουθήσετε στη σελίδα μου instagram για να έχουμε μια πιο καθημερινή επαφή, αλλά θα σας περιμένω και σε twitter και facebook  

11 σχόλια:

  1. Πολύ γευστικό πιάτο, λατρεύω τα μανιτάρια, ιδίως σε ποικιλία όπως αυτή που χρησιμοποίησες! Καλημέρα και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο φαίνεται εξαιρετικό το ριζότο και νομίζω πώς έχω σχηματίσει το μενού της επόμενης Κυριακής..!!! Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ριζοτο με μανιταρια ειναι το αγαπημενο μου!! θα το δοκιμασω οπωσδηποτε!!! καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή