Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Η Μελιτζανοσαλάτα του τεμπέλη !!!

Γεια σε όλους εσάς εκεί έξω που αγαπάτε την μαγειρική και το φαγητό και Χρόνια πολλά, ελπίζω να περάσατε υπέροχα μέχρι στιγμής στις γιορτές και να φάγατε πολύ καλά .. Λόγο κάποιων τεχνικών προβλημάτων :P, δεν σας έχω ανεβάσει καμία συνταγή τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά υπόσχομαι οτι θα επανορθώσω...  Η σημερινή συνταγή μας είναι μία απλή και υπέροχη μελιτζανοσαλάτα που σίγουρα μπορεί να εντυπωσιάσει τους πάντες στο γιορτινό σας τραπέζι... 

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες 
  • 1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι 
  • χυμό απο μισό λεμόνι (ανάλογα πόσο όξινη τι θέλουμε)
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι



 HOW TO DO IT


  Αρχίζουμε κόβοντας στη μέση τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε πλύνει καλά... Στη συνέχεια χαράζουμε κάθε κομμάτι και μέσα στις εγκοπές βάζουμε (καρφώνουμε) το δεντρολίβανο και το σκόρδο αφού το έχουμε ψιλοκόψει...





Συνεχίζουμε τυλίγοντας κάθε μελιτζάνα σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180oC. Βγάζουμε τις μελιτζάνες απο τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν...


Μετά με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τις μελιτζάνας αφήνοντας όσο λιγότερη απο την φλούδα της μπορούμε. Τοποθετούμε πάνω σε ένας πάγκο κοπής την ψίχα απο τις μελιτζάνες και με το μαχαίρι μας την ψιλοκόβουμε (σχεδόν λιώνει τόσο μαλακή που είναι) μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο... 


Τέλος, σε ένα μπολ ρίχνουμε την μελιτζάνα μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί και ανακατεύουμε καλά... Πιστέψτε με το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό... Αν θέλετε ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα μπορείτε να χτυπήσετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ...


Αυτό ήταν λοιπόν το post μου, ελπίζω να σας άρεσε!
Περιμένω να ακούσω την γνώμη σας.

Ακολουθούν και άλλα post, πολύ σύντομα, μέχρι τότε, καλά μαγειρέματα....!!   


And for our friends abroad

Merry Christmasto to all of you out there who love cooking and eating, I hope you had a wonderful time so far on your holiday and got to eat very well .. Due to some technical problems :P, I have not uploaded any recipe in the last two weeks, but I promise to make it up to you ... today's recipe is a simple and lovely eggplant salad that will certainly impress everyone at your New Years Eve table ... let's get to work ....

What you'll need


  • 3 large eggplants
  • 1 bunch of fresh rosemary
  • 2 cloves of garlic
  • 100 g. grated kefalotiri or feta cheese
  • juice of half a lemon (depending on how sour you want your salad)
  • salt
  • pepper
  • 3 tablespoons of olive oil

  HOW TO DO IT

We begin by cutting the eggplants in half, after we've washed them well ... Then carve each piece and stick rosemary and garlic into the notches... We continue by  wrapping each eggplant in tinfoil and place them in a preheated oven for 35-40 minutes at 180oC. Remove the eggplants from the oven and leave to cool ... Then with a spoon we remove the inside of  the eggplants. We place them on a cutting board and use our knife to chop together with the rosemary and the garlic ... Finally, in a bowl, we add the eggplant and all of our remaining ingredients, olive oil, lemon, salt, pepper and the cheese and we mix well ... Believe me the result is very impressive ... If you prefer a creamier texture add the ingredients in a blender or food processor and pulse, adding the olive oil gradually on a steady stream ...

That was all, I hope you enjoyed it!
I am waiting to hear your opinion.


I'll be back with more posts realy soon, until then, good cooking .... !!

10 σχόλια:

  1. Και τι καλά που έκανες και μας την έδειξες! Έχω μελιτζάνες στο ψυγείο πάω κατ ευθείαν να την φτιάξω για το τραπέζι της παραμονής! Καλή χρονιά με υγεία και πολλές πολλές νοστιμιές!!!
    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σου αρέσει, περιμένω εντυπώσεις !! Καλή χρονιά και σε εσένα!!

      Διαγραφή
  2. φαίνεται παντανόστιμη και πολύ αρωματική!
    θέλω να την δοκιμάσω! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπώ μελιτζανοσαλάτα! Εύκολη συνταγή και τόσο τέλεια για ένα τραπέζι!! Καλή Χρονιά Γιώργο^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε εσένα, με υγεία και ευτυχία!!!

      Διαγραφή
  4. Καλη χρονια Γιωργο με υγεια και καλα μαγειρεματα φυσικα!!!!
    Μου αρεσε πολυ η μελιτζανοσαλατα σου,θα την δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα!!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!!
      Όταν την φτιάξεις, περιμένω εντυπώσεις!!!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Γιώργο ! Η μελιτζανοσαλάτα που μας προτείνεις είναι τέλεια ! Ειδικά το δενδρολίβανο πρέπει να δίνει απίθανο μεσογειακό άρωμα στο πιάτο. Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι όντως το δεντρολίβανο την απογειώνει!

      Διαγραφή