Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Καρμπονάρα αλλά κάπως αλλιώς !!


Γεια σε όλους σας!! Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2015!! Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που με στηρίζετε σε αυτή μου την προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, το 2014 αν και είχε και αυτό τις δυσκολίες του (ήταν πολλές) θα είναι πάντα μια πολύ σημαντική χρονιά για εμένα, με την δημιουργία του Blog αυτού να βρίσκετε στην Νο.1 θέση.Εύχομαι το 2015 όλοι μας να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρα μας, όποια και να είναι αυτά...

Λοιπόν, πάμε στην συνταγή μας. Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον 2-3 είδη καρμπονάρα, με κόκκινη σάλτσα, με την πιο κλασσική κρέμα γάλακτος, στον φούρνο, στην κατσαρόλα και πολλά πολλά άλλα.. Η καρμπονάρα είναι μια μακαρονάδα που γίνετε με πολλούς τρόπους, εγώ σήμερα επέλεξα να σας δείξω έναν απλό και γρήγορο τρόπο να φτιάξετε μια υπέροχη καρμπονάρα που σίγουρα θα την λατρέψουν όλοι στο τραπέζι σας.. Ας ξεκινήσουμε...


ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

  • 1 πακέτο spaghetti (500 γρ) 
  • 250 γρ μπέικον καπνιστό 
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 
  • 250 γρ λευκά μανιτάρια 
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • κρόκους απο 2 αυγά
  • αλάτι και πιπέρι 




HOW TO DO IT

Αρχικά, κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες του ενός εκατοστού περίπου, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια μας και τεμαχίζουμε τα μανιτάρια μας. Προθερμαίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή αν δεν έχουμε μια κατσαρόλα.. Όταν ζεσταθεί καλά το τηγάνι μας προσθέτουμε λίγο λάδι, το μπέικον και τα κρεμμυδάκια μας και τα τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μας και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 2 λεπτά ακόμη. Σε ένα μπόλ έχουμε αδειάσει την κρέμα γάλακτος μαζί με τους κρόκους των αυγών και τα έχουμε ανακατέψει μέχρι να ενωθούν. Το μείγμα αυτό το προσθέτουμε στο τηγάνι που τσιγαρίζουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.




Αφήνουμε την σάλτσα μας να πάρει μια βράση και έπειτα προσθέτουμε τα μακαρόνια μας κατευθείαν απο την κατσαρόλα που βράζουν, με αυτόν τον τρόπο το λίγο νερό που πέφτει μαζί με τα μακαρόνια μας θα τα βοηθήσει να δέσουν με την σάλτσα μας. Άν δούμε οτι η σάλτσα μας έδεσε πολύ μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα... Τέλος, μπορούμε να σερβίρουμε την καρμπονάρα μας με τριμμένη παρμεζάνα και λίγη ρόκα... και έχουμε την πιο τέλεια και εύκολη καρμπονάνα EVER... 



Αυτό ήταν λοιπόν το πρώτο post μου για το 2015, ελπίζω να σας άρεσε!
Περιμένω να ακούσω την γνώμη σας.

Ακολουθούν και άλλα post μέχρι τότε, καλά μαγειρέματα....!!  

And for our friends abroad:

Hi !! Happy New Year and Happy 2015 !! I want to thank everyone who supported my effort the past few weeks. For me 2014, although it had its difficulties, will always be a very important year, with the creation of this Blog to find the No.1 place. I wish that in  2015 all of us will be able to fulfill our dreams, whatever they are ...

Well, all of us have tried at least 2-3 kinds of spaghetti alla carbonara. Today I will show you a simple and fast way to make a wonderful carbonara that surely everyone will love.  Let's get started...

What you'll need
  • 1 spaghetti package (500 g)
  • 250g smoked bacon
  • 400 ml cream
  • 250g white mushrooms
  • 3 spring onions
  • yolks of 2 eggs
  • salt and pepper

HOW TO DO IT

First, we cut the bacon into strips of about one centimeter, wash and cut our onions in big pieces and cut our mushrooms. Preheat a deep frying pan  over medium-high heat or if you do not have you can use a pot .. When the pan gets warmed, we add a little oil, the bacon and our onions and sauté for about 4-5 minutes, then we add our mushrooms and sauté all our ingredients for 2 more minutes. In a bowl we have put our cream and the egg yolks and we stir until combined. We add this mixture to our pan with the remaining ingredients and add salt and pepper. Allow the sauce to boil and then add our fresh boiled pasta straight from the pot that they were boiling, that way the little water that drops with our pasta will help to thicken  the sauce. If we see that the sauce thickens too much we can add a little milk ... Finally, we serve our carbonara with grated parmesan and a little arugula ... and we have the most perfect and easiest carbonara EVER ...

That was my first recipe for 2015, I hope you enjoyed it!
I am waiting to hear your opinion.


I'll be back with more posts until then, good cooking .... !!

14 σχόλια:

  1. This is a great recipe I want to try! Happy New Year! I'm looking forward to more great recipes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Happy New Year to you too!! Welcome to our company!! I'm looking forward to let me know If you liked it!!

      Διαγραφή
  2. Καλή χρονιά με υγεία και ακόμα περισσότερες νοστιμιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα!! Σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  3. Χρονια πολλα και καλη χρονια!! Ευχομαι καθε επιτυχια σε σενα και στο ωραιο σου μπλογκ!!!
    Η μακαροναδα σου φαινεται και ειμαι απολυτως σιγουρη οτι ειναι πεντανοστιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και σε εσένα!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
      Περιμένω να την δοκιμάσεις και να μου πεις την άποψη σου!!!

      Διαγραφή
  4. mmmmmmmmmmmmmmmmmm! καρμπονάραααααα! έτσι τη φτιάχνω κι εγώ. Μου άνοιξε την όρεξη βραδιάτικα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) νομίζω οτι είναι απο τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για καρμπονάρα!!! :)

      Διαγραφή
  5. Καλή χρονιά Γιώργο! Πολύ ωραία η καρμπονάρα σου. Να σου πω την αλήθεια εγώ τη φτιάχνω κλασιική, χωρίς την κρέμα γάλακτος, αλλά η κρέμα της δίνει ωραία γεύση και υφή. Καλά μαγειρέματα το 2015!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα! Ναι και η κλασσική καρμπονάρα είναι υπέροχη απλά νομίζω οτι με την κρέμα δεν μπορεί να της αντισταθεί κανένας!

      Διαγραφή
  6. Καλή και νόστιμη χρονιά με πολλές συνταγές!
    Καρμπονάρα κι άσχημη δεν γίνεται!!! Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως όλη τη νοστιμιά τη δίνει το κρεμμύδι!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι όντως το κρεμμύδι είναι αυτό που δίνει στην κάθε καρμπονάρα αυτή την υπέροχη γεύση

      Διαγραφή
  7. Γιώργο γεια σου! Η κοπέλα σου κάνει πολύ καλή δουλειά! Μου έστειλε το blog σου μέσω fb! Η καρμπονάρα είναι αγαπημένη όλων μας εδώ! Χορταστική και τέλειο comfort food! Καλή και δημιουργική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το ξέρω ότι κάνει υπέροχη δουλειά :) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

      Διαγραφή