Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Easy homemade Christmas cookies

Γεια σας! Επειδή όλοι φαντάζομαι έχουμε μπει στο πνεύμα των γιορτών και επειδή οι γιορτές  είναι η καταλληλότερη εποχή για να φάμε ότι θέλουμε χωρίς πολλές ενοχές και επειδή τα Χριστούγεννα το θέλουν το γλυκό τους, σκέφτηκα σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε τα δικά σας πεντανόστημα μπισκοτάκια για να κάνετε έκπληξη στους αγαπημένους σας τις γιορτές....  Ας ξεκινήσουμε!!! 

(τα μπισκοτάκια μας θα βγουν κάπως έτσι)


ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ  

Για τα μπισκότα:
  • 150γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι 
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλιά της σούπας baking powder (εγώ προσωπικά δεν έβαλα γιατί δεν ήθελα να φουσκώσουν τα μπισκότα μου καθόλου)
Από εκεί και πέρα μπορείτε να βάλετε ξύσμα από λεμόνι, αμύγδαλα, κομματάκια σοκολάτας ή ότι άλλο θες! Εγώ προτίμησα τα μισά να τα βουτήξω στη σοκολάτα. 

Για την λιωμένη σοκολάτα: 
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (150γρ)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη 
  • τρούφα πολύχρωμη

HOW TO DO IT  

Αρχικά να σας πω οτι δεν χρειαζόμαστε μίξερ για την ζύμη του μπισκότου, ένα κουτάλι στην αρχή είναι αρκετό και μετά αφήστε τα χέρια σας να κάνουν την "βρόμικη" δουλειά. Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ την άχνη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους μας και ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε τη βανίλια και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας το μείγμα μας. Όταν δούμε οτι το μείγμα μας έχει σφίξει λίγο αρχίζουμε να το δουλεύουμε με τα χέρια μας. Όταν προσθέσουμε όλο το αλεύρι η ζύμη μας πρέπει να σπάει λίγο όταν την πλάθουμε και να φαίνεται κάπως έτσι:



Τέλος, πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας ότι σχήμα μας αρέσει (τέτοιες μέρες καλύτερα να επιλέξουμε κάτι ανάλογο :P), εμένα μου βγήκαν περίπου 35 μπισκότα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. 





Για να τα κάνετε 100 φορές πιο απολαυστικά, λιώστε σε μπεν μαρί την σοκολάτα σας μαζί με την μαργαρίνη/βούτυρο και βουτήξτε προσεκτικά τα μπισκοτάκια σας (αφού έχουν κρυώσει) και βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα, ρίξτε τρούφα απο πάνω και αφήστε τα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.. 
Απολαύστε τα με ένα ζεστό τσάι (ή ότι άλλο εσείς προτιμάτε) και με καλή παρέα, εξάλλου αυτό κάνει η μαγειρική φέρνει κοντά τους ανθρώπους. 




Αυτό ήταν λοιπόν το post μου, ελπίζω να σας άρεσε!
Περιμένω να ακούσω την γνώμη σας. 

Ακολουθούν και άλλα post  μέχρι τότε, καλά μαγειρέματα....!! 

And for our friends abroad

Hi! I imagine we all have our Christmas-mood on and because holidays are the best time to eat whatever we want without a lot of guilt and because Christmas and sweets are a must-have choice, today I will show you how to make your own homemade delicious cookies  to surprise your loved ones .... Let's start !!!

What you'll need
For the cookies:
  • 150g butter or margarine
  • 1 cup of caster sugar
  • 2 egg yolks
  • 3 cups of flour
  • 1 vanilla
From there you can put  in lemon zest, almonds, chocolate chips or whatever else you want! I prefer to dive half of them into chocolate.

For the melted chocolate:
  • 1 couverture  milk chocolate (150g)
  • 1/2 teaspoon butter 
  • colorful chocolate sprinkles
HOW TO DO IT

First, I have to tell you that we do not need a mixer for our biscuit pastry, a spoon in the beginning is enough and then let your hands do the "dirty" work. We start by putting  the custer sugar with the butter in a large bowl and mix until they become one, we continue by adding our yolks and stir, then add the vanilla and pour little bt little the flour into the mixture. When you see that the mixture has become tightened start work it with your hands. When you add all the flour, the dough should be slightly broken when you mold it. 
Finally, we cut our biscuits in a shape we like (these days it is better to choose something in the Christmas spirit :P), I made about 35 biscuits and baked them in a preheated oven at 180 degrees for 15-20 minutes depending on your oven.

In order to make them 100 times more delicious, melt your chocolate in a bain marie with little margarine / butter and carefully dip your cookies inside (after they cool down) and put them on a baking sheet, pour chocolate sprinkles on top and let the chocolate freeze  ..
Enjoy with a hot cup of tea (or enything else you prefer) and with a good company, becouse that't what cooking does, it brings people together.

That was all, I hope you enjoyed it! 
I am waiting to hear your opinion.

I'll be back with more posts until then, good cooking .... !!

12 σχόλια:

  1. Τι όμορφα που είναι!!
    Και τα σοκολατένια ακόμη καλύτερα!!
    Οι καλεσμένοι μας θα τα απολαύσουν πραγματικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
      Ναι αυτά με τη σοκολάτα είναι όντως υπέροχα!!

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα! Μου φαίνονται πολύ όμορφα τα μπισκότα σου! Μου αρέσει που είναι σχεδόν λευκά και δεν έχουν φουσκώσει! Είναι ότι πρέπει να τα διακοσμήσεις! Να σε ρωτήσω την κούπα σου πόσα γραμμάρια να την υπολογίσω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου!!! Ναι είναι πολύ εύκολα να τα στολίσεις με ότι θες! Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι περίπου 240-250 γρ.. Το καλό με αυτή τη ζύμη είναι οτι και λίγο παραπάνω αλεύρι απο οτι χρειάζεται να βάλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμη βούτυρο για να το διορθώσεις.. !!!!

      Διαγραφή
  3. ΚΑΜΑΡΙΙΙΙΙΙΙ ΜΟΥ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟ , ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ , ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου !!! Έχουμε πολλές συνταγές ακόμη!! Καλή χρονιά να έχουμε !!!! :)

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα!!!!Καλώς όρισες σε ετούτο το blog.Σαν γνήσια και αμετανόητη γλυκατζού θέλω να σχολιάσω τα μπισκότα.Μια all time classic εκδοχή για πετυχημένα μπισκότα.Και φυσικά τα απολαμβάνω βαπτισμένα στην σοκολάτα!!!Καλά μαγειρέματα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε εσένα!! Σε ευχαριστώ πολύ!! Και φυσικά αγαπάμε ότι έχει σοκολάτα!!

      Διαγραφή