Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Chicken noodles

Γεια σας! Τι μου κάνετε? Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Έχουμε λίγες μέρες να τα πούμε αλλά ευτυχώς αύριο είναι η τελευταία μέρα της εξεταστικής μου οπότε ελπίζω να τα λέμε πιο συχνά! Σήμερα λέω να σας ετοιμάσω μια συνταγή που αγαπώ ιδιαίτερα, την κάνω συνέχεια και μπορώ να πω ότι η κοπέλα μου την έχει αγαπήσει ακόμη περισσότερο από εμένα! Καλά δεν σας κρατάω άλλο σε αγωνία :P Σήμερα θα σας κάνω stir fry noodles με κοτόπουλο και λαχανικά! 



Αρχικά, θέλω λίγο να σας μιλήσω για την τεχνική αυτή (stir fry). Είναι μια τεχνική που έχει τις ρίζες στην Κίνα αλλά πλέον είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλη την Ασία αλλά και στον Δυτικό κόσμο! Το πιο κλασσικό σκεύος που χρησιμοποιείται είναι το wok. Όλα τα υλικά για το Stir fry τηγανίζονται σε λάδι, συνήθως σησαμέλαιο αλλά και το ελαιόλαδο είναι μια χαρά κατά την δική μου άποψη (απλά γίνεται λίγο πιο βαρύ), και ανακατεύουμε συνεχώς. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι πολύ υψηλή και με αυτόν τον τρόπο θωρακίζουμε την γεύση στα υλικά μας και διατηρούμε την υφή και το χρώμα τους.

Λοιπόν επειδή δεν θέλω να γίνω ακόμη πιο κουραστικός, πάμε να ξεκινήσουμε!!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ  

Υλικά για 4 μερίδες:
  • 130γρ. ανάμεικτα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια (ότι θέλετε εσείς φρέσκα φασόλια, καρότο, αρακά, πιπεριές, καλαμπόκι, ακόμη και έτοιμα λαχανικά που βρίσκουμε στο μάρκετ)
  • 150γρ. λάχανο
  • 5 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200-250γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες (μπορείτε να βάλετε και στήθος αλλά δεν είναι τόσο γευστικό
  • 200γρ. noodles ρυζιού
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για Stir fry (υπάρχει σίγουρα σε μάρκετ, αλλιώς μπορείτε να συνδυάσετε κάρυ, ginger, σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη, αποξηραμένο μαϊντανό και μπούκοβο, οπότε μάλλον είναι πιο εύκολο να αγοράσουμε το μείγμα έτοιμο :P) 
  • 6-8 κουταλιές της σούπας σόγια
  • αλάτι & πιπέρι
  • χυμό απο μισό λεμόνι



HOW TO DO IT

  1. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρε ωραίο χρώμα μαζί με μία κουταλιά απο την σόγια.
  2. Καθώς γίνετε το κοτόπουλο μας κόβουμε όλα τα λαχανικά μας. 
  3. Μόλις δούμε το κοτόπουλο μας να έχει πάρει ωραίο χρώμα το αφαιρούμε απο το wok, γιατί θα βάλουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και μέχρι να γίνουν δεν θέλουμε να στεγνώσει το κοτόπουλο μας.
  4. Αφού βγάλουμε το κοτόπουλο βάζουμε και τα λαχανικά μας να τσιγαριστούν με αυτή τη σειρά: το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάχανο και τελευταία τα ανάμεικτα λαχανικά μας και τα τσιγαρίζουμε για 6-8 λεπτά μαζί με 3 κουταλιές απο την σόγια (κάθε φορά περιμένουμε περίπου 2 λεπτά μέχρι να ρίξουμε το επόμενο υλικό μας). Το λάχανο μην το φοβάστε οτι είναι πολύ, ο όγκος του θα μειωθεί όταν μαγειρευτεί μαζί με την σόγια. 
  5. Όταν τσιγαριστούν τα λαχανικά μας προσθέτουμε και πάλι το κοτόπουλο μαζί με 2 κουταλιές απο τα μπαχαρικά μας. Σε αυτό το σημείο βάζουμε πιπέρι και λίγο αλάτι (λίγο αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη αρκετά αλμυρή). Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μειωθεί ο όγκος απο το λάχανο.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα noodles τα οποία τα έχουμε βάλει σε βραστό νερό για 3 περίπου λεπτά (το νερό πρέπει να το έχουμε βγάλει απο την φωτιά όταν έχει βράσει και μετά να βάλουμε τα noodles).
  7. Τέλος, όταν έχουμε προσθέσει και τα noodles στο φαγητό μας βάζουμε τις άλλες δύο κουταλιές απο τα μπαχαρικά μας και 4-5 κουταλιές απο την σόγια μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά, δοκιμάζουμε πάντα τα φαγητά μας αν θέλουν αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε το wok απο την φωτιά και ρίχνουμε το μισό λεμόνι.

Αυτό ήταν λοιπόν το post μου, ελπίζω να σας άρεσε!
Περιμένω να ακούσω την γνώμη σας.

Ακολουθούν και άλλα post μέχρι τότε, καλά μαγειρέματα....!! 


And for our friends abroad: 

Hello! How are you? I hope you are all well! We have a few days to catch up but luckily tomorrow is the last day of my semester exams, so I hope I can talk to you more often from now on! Today I decided to prepare a recipe that I really really love, but I have to say that my girlfriend has loved it even more than me! Well I don’t want to keep you in suspense! Today I will make for you stir fry noodles with chicken and vegetables!

Firstly, I want to talk to you about this particular technique (stir fry). It is a technique that has its roots in China but is now popular throughout Asia and the Western world! The classic pan they use for stir frying is the wok. All materials are fried in oil, usually sesame oil, but olive oil is fine in my own opinion, and are stirred constantly. The temperature should be very high and thereby shields the taste in our materials and maintains its texture and color.

Well I don’t want to become even more tedious, so let’s start !!

What you'll need

Ingredients for 4 servings:

  • 130gr. mixed vegetables cut into small cubes (whatever vegetables you want, fresh beans, carrot, peas, peppers, corn, vegetables and even ready-cut vegetables found in the market)
  • 150gr. cabbage
  • 5 small spring onions
  • 1 clove of garlic
  • 200-250gr. fillet of chicken leg cut into bites
  • 200g. rice noodles
  • 4 teaspoons spice blend for Stir fry (It can be found in a market, otherwise you can combine curry, ginger, garlic and onion powder, dried parsley and chilli, so I guess it's easier to buy our mixture ready :P)
  • 6-8 tablespoons of soy sauce
  • salt & pepper
  • juice of half a lemon


HOW TO IT DO

  1. Saute the chicken until you get a nice color, with a spoonful of soy.
  2. As our chicken is being cooked, chop our vegetables.
  3. Just when our chicken gets a nice color remove it from the wok, because we’ll put our remaining ingredients and  we don’t  want our chicken to get dry.
  4. After we remove the chicken, we add our vegetables in the wok to saute in this order: the onions, garlic, cabbage and last our mixed vegetables and sauté for 6-8 minutes with 3 tablespoons of our soy sauce (each time we wait about 2 minutes before we add our next ingredient). The cabbage will decrease in size when it will be cooked with the soy.
  5. When our vegetables are done we add back the chicken with 2 tablespoons of our spices. At this point we put pepper and salt (little salt because soya sauce is already quite salty). Let it cook until the volume of the cabbage  is reduced.
  6. Then, add the noodles which we have put in boiling water for about 3 minutes (we should pull the water of the heat once it’s boiled and then we put the noodles).
  7. Finally, when we add the noodles in our food we put the other two spoonfuls of our spices and 4-5 tablespoons of our soy sauce. We mix it very well, we always try our food for salt and pepper. Remove the wok from the heat and pour in half of a lemon juice.

That was my post for today, I hope you enjoyed it!
I am waiting to hear your opinion.

I'll be back with more posts until then, good cooking .... !!

16 σχόλια:

  1. Μπράβο Γιώργο, τέλεια η συνταγή και πολύ εύκολη όπως την παρουσίασες.. πιστεύω θα γίνει και δικό μου αγαπημένο πιάτο σύντομα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Iris σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Περιμένω να ακούσω εντυπώσεις!!

      Διαγραφή
  2. Μια συμβουλή μόνο να με συγχωρέσεις! Αν μπορείς άλλαξε το χρώμα του φόντου για να διαβάζονται λίγο πιο εύκολα οι συνταγές... Συγγνώμη και πάλι ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την ώρα που το διάβασα το σχόλιο έχω σπάσει το κεφάλι μου και έχω συνδυάσει αρκετά χρώματα αλλά τπτ δεν μου κάθετε! But I'm working on it!
      Και δεν χρειάζεται η συγγνώμη, χαίρομαι που άκουσα κάποιο σχόλια για την μορφή του blog για να μπορέσω να το κάνω καλύτερο!!

      Διαγραφή
  3. Καλημερα!
    Πραγματι ειναι ωραιο το πιατο αυτο, μου το ειχε πρωτοφτιαξει πριν πολλααααα χρόνια η κολλητη μου και το ειχα λατρεψει.
    Καλή επιτυχια με τα διαβασματα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πραγματικά ένα υπέροχο πιάτο!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Γιώργο, λατρεύω ο,τιδήποτε σε κινέζικο!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή και καλά αποτελέσματα στην εξεταστική σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αθηνά και εγώ το ίδιο, μου αρέσουν πολύ οι Ασιατικές γεύσεις!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  5. ασιατικες αγαπημενες γευσεις!!!!τελειο το φαγητο σου,πλουσιο και νοστιμο,καλα αποτελεσματα στην εξεταστικη σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία συνταγή, εύκολο με τα δικάσου βήματα, πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!
    Καλή επιτυχία και από μένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολυ νόστιμο αλλά και πολύ εύκολο!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  7. Αγαπημένο φαγητό, γρήγορο και νόστιμο!
    Καλά τελειώματα με την εξεταστική και καλή ξεκούραση μετά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. This sounds delicious, George! I love a good stir fry, especially with chicken! You and your girlfriend know what's good!

    ΑπάντησηΔιαγραφή