Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Τηγανιά με λουκάνικα και πράσο

Γεια σας! Τι μου κάνετε?

Καλό καλοκαίρι να έχουμε, και μιας και αναφέρθηκα στο καλοκαίρι... δεν μας έφτανε αυτή η ζέστη, άρχισε και αυτή την βδομάδα η εξεταστική στη σχολή μου και αντί να κάνω τις βουτιές μου στη θάλασσα θα πρέπει να κάτσω να διαβάσω, τέλος πάντων, το καλό είναι οτι είναι η τελευταία μου εξεταστική (με το καλό), οπότε και ξενοικιάζω τον άλλο μήνα και ελπίζω να βρώ περισσότερο χρόνο για το blog μου και επειδή σκέφτομαι να αγοράσω μια καλή φωτογραφική μηχανή,  θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας, αν έχετε να μου προτείνεται κάποια.

Αυτές λοιπόν ήταν οι άσχετες πληροφορίες της ημέρας, πάμε να δούμε τι έχω ετοιμάσει για εσάς σήμερα? Αρχικά, να σας πώ οτι η σημερινή μας συνταγή μου προέκυψε τυχαία, άλλο είχα στο μυαλό μου να ετοιμάσω και τελικά άλλο ετοίμασα,  το βασικό μας υλικό σήμερα είναι τα λουκάνικα, σας ετοίμασα μια ιδιαίτερη τηγανιά με χοιρινά αλλά και με λουκάνικα κοτόπουλου  και πράσο που θα σας θυμίσει λίγο Ασία.

Τι λέτε πάμε να ξεκινήσουμε ?



ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

Υλικά για 4-5 μερίδες!
  • 500γρ χοιρινά λουκάνικα με πράσο
  • 200γρ λουκάνικα κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας teriyaki sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας  soy sauce
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 4-5 κορυφές απο φρέσκο θυμάρι ή μισή κουταλιά σούπας αποξηραμένο
  • Χυμό απο 1 λεμόνι
  • Λίγο νερό
  • Αλάτι&Πιπέρι


HOW TO DO IT

  1. Επειδή η συνταγή μας είναι πολύ εύκολη και δεν θέλει και πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί, προτείνω να αρχίσουμε οργανώνοντας και κόβοντας όλα τα υλικά μας, έτσι θα ελαττώσουμε τον χρόνο μαγειρέματος και δεν υπάρχει περίπτωση να καεί το φαγητό μας.
  2. Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα μας τα υλικά βάζουμε  στο μάτι μας σε υψηλή θερμοκρασία  ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει καλά, και στο σημείο που αρχίζει και βγάζει κάποιους καπνούς ρίχνουμε λίγο λάδι και τα χοιρινά μας λουκάνικα (που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστό) και τους δίνουμε ωραίο χρώμα.
  3. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε απο το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο (χωρίς χαρτί γιατί θέλουμε ότι υγρά θα βγάλουν).  Συνεχίζουμε βάζοντας στο τηγάνι μας λίγο ακόμη λάδι και σοτάρουμε τα λουκάνικα απο το κοτόπουλο  (που τα έχουμε κόψει και αυτά  σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστό) μέχρι να πάρουν και αυτά ωραίο χρώμα. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε απο το τηγάνι και τα βάζουμε στο πιάτο με τα υπόλοιπα.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά,  που έχουμε σοτάρει τα λουκάνικα (χωρίς να το καθαρίσουμε) ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο (ψιλοκομμένο και αυτό) μαζί με την  teriyaki sauce, η οποία περιέχει αρκετή ζάχαρη και θα βοηθήσει να καραμελώσουν το κρεμμύδι και το πάσο μας, και όταν καραμελώσουν προσθέτουμε και το σκόρδο μας (ψιλοκομμένο και αυτό) να σοταριστεί και αυτό για 3 περίπου λεπτά .
  5. Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα, την σόγια, την μουστάρδα, το λεμόνι, μισή κούπα νερό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 15-20 λεπτά.
  6. Τέλος, σερβίρουμε με λίγο ακόμη φρέσκο θυμάρι και συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει, εγώ για να μην το βαρύνω πολύ προτίμησα να το συνοδεύσω με τορτίγες τις οποίες έψησα στον φούρνο για 2-3 λεπτά στους 180 βαθμούς.




Λοιπόν, αυτό ήταν το σημερινό μου post, ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να την δοκιμάσετε και και να μου πείτε την άποψη σας. 

Α και κάτι ακόμη! Λόγο οτι δεν έχω πλέον πρόσβαση στο internet απο το σπίτι μου δεν έχω καταφέρει να απαντήσω στα σχόλια σας, αλλά θα απαντήσω σύντομα, παρόλα αυτά σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας! 

Ακολουθούν και άλλα post πολύ σύντομα, μέχρι τότε … καλά μαγειρέματα!!   

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να με ακολουθήσετε στη σελίδα μου instagram για να έχουμε μια πιο καθημερινή επαφή, αλλά θα σας περιμένω και σε twitter και facebook.

The recipe is coming in English soon :)   

16 σχόλια:

  1. Πεντανόστιμο πιάτο φαίνεται, εύκολο στην παρασκευή του και ένας ακόμη μεζές στο καλοκαιρινό μας τραπέζι με παγωμένη μπύρα η κρασί. Ευχαριστούμε για την συνταγή Γιώργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται υπέροχο! Άντε και με το πτυχίο!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Γιώργο!!! Εξαίσιο πιάτο ετοίμασες... ιδανικό για κάθε εποχή!!!
    Άντε με το καλό η τελευταία σου εξεταστική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σού εύχομαι να πας καλά στην εξεταστική σου, και σύντομα με το πτυχίο σου!
    Το πιάτο σου είναι υπέροχο οπτικά αλλά και γευστικά πρέπει να είναι πολύ καλό!
    Οι φωτογραφίες σου τέλειες μάλλον δεν την χρειάζεσαι την νέα μηχανή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω ένας κρασομεζές λουκούμι!!!! Ζήλεψα Γιώργο και επειδή δεν είχα πολλά από τα υλικά έφτιαξα μια ομελέτα με λουκάνικο και φέτα...

    Καλά αποτελέσματα να έχεις στην εξεταστική.. Κουράγιο!!!

    Τι μηχανή ψάχνεις compact ή dslr ? Η Ιωάννα Παπανικολάου θα σε κατατοπίσει πλήρωςhttps://plus.google.com/+joannapapanikolaou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχ σε ευχαριστώ πολυ:) την βρηκα την μηχανη τωρα μου λειπουν τα λεφτα αλλα θα τα βρουμε και αυτα:P

      Διαγραφή
  6. Πω πω ένας κρασομεζές λουκούμι!!!! Ζήλεψα Γιώργο και επειδή δεν είχα πολλά από τα υλικά έφτιαξα μια ομελέτα με λουκάνικο και φέτα...

    Καλά αποτελέσματα να έχεις στην εξεταστική.. Κουράγιο!!!

    Τι μηχανή ψάχνεις compact ή dslr ? Η Ιωάννα Παπανικολάου θα σε κατατοπίσει πλήρωςhttps://plus.google.com/+joannapapanikolaou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oh, good! It's looks delicious and I need English to see what it is. Thanks, George!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εντυπωσιακό γρήγορο με γαστρονομικές τάσεις προς την ανατολή!
    Ένα σωτε πιάτο εστιατορικού επιπέδου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή