Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Kεφτεδάκια τα παράξενα

Γεια σας! Τι μου κάνετε?

Έχουμε αρκετό καιρό να τα πούμε, ευτυχώς όμως πήρα την απόφασή να ανεβάσω ένα post πριν τελειώσει το καλοκαίρι, μην νομίζεται ομως οτι σας ξέχασα και ελπίζω απο εδώ και πέρα να τα λέμε πιο συχνά. Πριν συνεχίσω θέλω να πώ οτι παρόλο που έχω καιρό να ετοιμάσω ένα δικό μου post παρακολουθώ σχεδόν όλες τις συνταγές που ανεβάζετε εσείς οι υπόλοιποι bloggers και πραγματικά είναι όλες υπέροχες και πραγματικά πρέπει όλοι να τις δοκιμάσουμε.

Λοιπόν, ας μιλήσουμε λίγο για την σημερινή μας συνταγή. Αρχικά, πρέπει να παραδεχτώ οτι δεν μπορούσα να βρώ ένα όνομα για την συνταγή μου, πολύ απλά γιατί είναι κεφτεδάκια, πώς αλλιώς μπορείς να πεις τα κευτεδάκια? Οπότε, μετά απο πολύ λίγη σκέψη, αποφάσισα να τα πώ «κεφτεδάκια τα παράξενα», οκ λίγο κάπως αλλά σίγουρα πρέπει να τα δοκιμάσετε γιατί είναι πιο νόστημα απο οτι ακούγονται!


Τι λέτε πάμε να ξεκινήσουμε ?


ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

  • 500γρ κιμάς ανάμικτος (70% μοσχαρίσιος και 30% χοιρινός)
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • 1 ντομάτα
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φέτες ψωμί
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 5 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
  • Αλάτι&Πιπέρι
  • 1κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα


HOW TO DO IT
  1. Η συνταγή μας όπως πάντα είναι αρκετά εύκολη, αρχίζουμε βάζοντας ένα βαθύ τηγάνι στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία για να ζεσταθεί.
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας (κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα, πιπεριά) σε μικρά κυβάκια.
  3. Βάζουμε στο τηγάνι μας ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μπέικον μαζί με την ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, τότε προσθέτουμε και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  4. Μόλις τα τσιγαρίσουμε όλα τα βάζουμε σε ένα πιάτο, πάνω σε ένα χαρτί για να φύγει το παραπανίσιο λάδι.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί (αφού το έχουμε μουλιάσει και στραγγίσει καλά), την ντομάτα, τα λαχανικά που έχουμε τσιγαρίσει, το κεφαλοτύρι, το μπούκοβο, το θυμάρι,  το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα νάιλον και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή με δύο ώρες.
  7. Στο ίδιο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία,  βάζουμε τόσο λάδι όσο για να καλύψει το μισό κευτεδάκι.
  8. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα κευτεδάκια και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα ή αλλιώς για 3-4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.
  9. Σερβίρουμε με sauce γιαουρτιού, την συνταγή θα την βρείτε εδώ, πατατούλες και μια δροσιστική μπύρα ή coca cola για τους μικρούς μας φίλους.

Λοιπόν αυτό ήταν το σημερινό μου post, ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου και να την δοκιμάσετε και εσείς.
Ακολουθούν και άλλα post πολύ σύντομα, μέχρι τότε … καλά μαγειρέματα!!   

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να με ακολουθήσετε στη σελίδα μου instagram για να έχουμε μια πιο καθημερινή επαφή, αλλά θα σας περιμένω και σε twitter και facebook.


The recipe is coming in English soon :) 

14 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμα κεφτεδάκια Γιώργο. Με τηγανητές πατάτες για μένα και λίγη από τη σως σου!
    Μ΄ αρέσει κι η προσθήκη του μπέικον και το χρησιμοποιώ κι εγώ στους κιμάδες, όπως στην μπολονέζ π.χ.

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολυ!! Το μπεικον το χρησιμοποιώ πολυ ,δίνει πολυ γεύση! !

      Διαγραφή
  2. Θα πρεπει να ειναι πολύ νόστιμα.. η σως οτι πρεπει για αυτη την ζεστη περιοδο!
    Καλό μεσημέρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Γιώργο!
    Νομίζω ότι το μπέικον και το μπούκοβο κάνουν τη διαφορά στα κεφτεδάκια που πρέπει να είναι νοστιμότατα και πικάντικα. Η σάλτσα γιαουρτιού τους ταιριάζει και τους χαρίζει δροσιά!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ !! Ναι όντως η δροσερη σως ταιριάζει απόλυτα με τα πικαντικα κεφτεδακια!!

      Διαγραφή
  4. Πράσινη πιπεριά λατρεύω και την έχω δοκιμάσει και εγώ στον κιμά, είναι πολύ ωραία!! Το τηγάνι σίγουρα τα κάνει και πολύ αφράτα!! Ό,τι πρέπει μετά από τα καλοκαιρινά μπάνια!! Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα η πιπερια τους πήγαινε παρα πολυ και ειναι και κατιβτο διαφορετικο οπότε και ενδιαφέρον:)

      Διαγραφή
  5. Πολύ διαφορετικά τα κεφτεδάκια σου με την πράσινη πιπεριά και το μπέικον!!
    Φαίνονται τέλεια, πολύ ωραία φωτογραφία!!
    Να περνάς καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσουν τόσο οι κεφτέδες Γιώργο που και χάλια να τα βαφτίζες εγώ θα τα έτρωγα. Ωραία και δυνατά υλικά έβαλες!!!Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!!
    Με γεια την εμφάνιση στο μπλογκοσπιτάκι σου... φώτισε πανέμορφα!!!Μην χάνεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή