Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Μαρουλο-Σαλάτα με καβουρόψιχα και μανιτάρια

Γεια σας! Τι κάνετε? Το ξέρω χαθήκαμε λιγάκι (δεν το λες και λίγο), αλλά θα επανορθώσω! 
Η σημερινή μας συνταγή προήλθε εντελώς τυχαία, είχα πάει λοιπόν για ψώνια στο μάρκετ και εκεί που έκανα τις βόλτες μου στα ψυγεία και αφού είχα γεμίσει το καρότσι με πολλά σαλατικά (έρχεται καλοκαίρι, οπότε καταλαβαίνετε), βλέπω μπροστά μου μια συσκευασία με απομίμηση καβουριού, ΟΚ το ξέρω δεν ανακάλυψα θησαυρό απλά έχω να φάω κάτι τέτοιο πολλά χρόνια και είπα "Δεν το παίρνεις Γιώργο να φτιάξεις μια ωραία σαλάτα, να την ανεβάσεις και στο blog που μια σαλάτα δεν έχεις αξιωθεί να ανεβάσεις ακόμη?". Ε λοιπόν την πήρα και σας ετοίμασα μία υπέροχη σαλάτα, με όχι τόσες θερμίδες και πάνω απο όλα πολύ πολύ εύκολη!

Και αφού τελείωσα με τον πρόλογο μου, πάμε να ξεκινήσουμε!! 



ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

Υλικά για 4 μερίδες: 

Για την σαλάτα:  

  • 140γρ σαλάτα ανάμεικτη (κόκκινο και πράσινο σγουρό μαρούλι και ρόκα) 
  • 150γρ καβουρόψιχα 
  • 100γρ ντοματίνια 
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 3 μεγάλα λευκά μανιτάρια 
  • 3 φέτες ψωμί 

Για το dressing:

  • 2και μισή κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 
  • 1και μισή κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
  • Ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι 
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • αλάτι&πιπέρι 
HOW TO DO IT

  1. Όπως σας είπα η σαλάτα μας δεν είναι καθόλου δύσκολη, οπότε αρχίζουμε πάντα ετοιμάζοντας το dressing μας, αυτό γιατί όση ώρα μένουν τα υλικά μαζί τόσο περισσότερο δεμένη και έντονη είναι η γεύση τους. Λοιπόν, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τελείως, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, την μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό απο το λεμόνι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. 
  2. Δεύτερο και σημαντικό βήμα είναι να δοκιμάσουμε την σάλτσα μας, η γεύση της πρέπει να είναι αρκετά έντονη γιατί μετά στην σαλάτα μας δεν θα προσθέσουμε καθόλου αλάτι (νομίζω οτι με αυτόν τον τρόπο η σαλάτα μας γίνεται πολύ πιο νόστιμη, αλλά και πάλι μπορεί να είναι απλά ιδέα μου). 
  3. Βράζουμε τα μανιτάρια μας, δεν τα παραβράζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε φέτες.
  4. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνουμε το ψωμί μας croutons. Το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε είτε στην τοστιέρα αν βιαζόμαστε ή με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή με όποιον τρόπο εσείς τα προτιμάτε.
  5. Σε ένα αρκετά βαθύ μπολ βάζουμε την μισή απο την σάλτα μας και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας! Αρχικά, προσθέτουμε τα μικρότερα υλικά μας, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα μανιτάρια. 
  6. Έπειτα προσθέτουμε την πρασινάδα μας και την υπόλοιπη σάλτσα απο πάνω.
  7. Επειδή η σαλάτα θέλει χέρι, φοράμε τα γαντάκια μας και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα μας χωρίς να την πιέζουμε πολύ (γιατί αντί για σαλάτα θα φτιάξουμε μια νεκρά φύση :P ). 
  8. Σερβίρουμε την σαλάτα μας σε πιατάκια και προσθέτουμε τα croutons μας την τελευταία στιγμή για να είναι τραγανά. 

Αυτή ήταν λοιπόν η συνταγή μας για σήμερα, ήταν αρκετά εύκολη και είμαι σίγουρος οτι θα σας αρέσει πολύ. Περιμένω να ακούσω τη γνώμη σας. 

Ακολουθούν και άλλα post πολύ σύντομα, μέχρι τότε.... καλά μαγειρέματα!! 

And for our friends abroad

Hi! How are you? I know  it’s been a while since my last post, but I promise you I will make it up for you!
Today's recipe came to me completely random, I was for shopping at the supermarket and while I was searching the refrigerators and after I had filled the cart with lots of salad (summer is coming, so you understand), I see before me a package with imitation of crabmeat, OK I know, I didn’t  find a treasure, but I hadn’t eaten this for many years, I think the last time I ate crabmeat was 4 years ago.  Well I took it and I have prepared a lovely salad just for you, with almost no calories and very very easy!

So, shall we start?

What you'll need

Ingredients for 4 servings

For the salad:

  • 140g mixed salad (red and green curly lettuce and arugula)
  • 150g crabmeat
  • 100g cherry tomatoes
  • 2-3 spring onions
  • 3 large white mushrooms
  • 3 slices of bread
For the dressing:


  • Two and a half tablespoons of mayonnaise
  • One and a half tablespoon of yoghurt
  • 1/2 tablespoon mustard
  • Zest and juice of 1 lemon
  • 1-2 tablespoons olive oil
  • salt & pepper
HOW TO DO IT

  1. As I said before, our salad is not at all difficult. So always we start preparing our dressing, this is because the longer the materials stay together the more knit and strong in taste our dressing will be. Well, in a bowl we put all our ingredients and mix until combined completely (mayonnaise, yogurt, mustard, zest and juice of the lemon juice, oil, salt and pepper).
  2. Second and important step is to try the dressing, the taste must be quite intense because we will not add any salt to our salad (I think that in this way our salad is much more delicious, but then again It can be just my idea).
  3. We boil our mushrooms without over boiling them, and allow to cool and then  we cut them into slices.
  4. Then, we must make our bread into croutons. We cut the bread into pieces and put it in the toaster if we are in a hurry or put it with a little oil, salt and pepper in the oven for about 15 minutes or whatever way you prefer.
  5. In a fairly deep bowl we put half of our sauce and begin to add the rest of our materials! First, we add the smaller materials, the chopped onion, the cherry tomatoes cut in half and our mushrooms.
  6. Then we add our greenery and the remaining sauce on top.
  7. And because salads prefer hands, we  put on our gloves and we mix it very well without pushing it a lot.
  8. We serve your salad and add our croutons at the last minute in order to be crunchy.

That was my recipe for today, it was very easy, I hope you enjoyed it!
I am waiting to hear your opinion.

I'll be back with more posts until then, good cooking .... !!

16 σχόλια:

  1. Τρελλαίνομαι για σαλάτες, μου αρέσει η προσθήκη καβουρόψυχας!! Τα ωμά μανιτάρια τα χρησιμοποιώ και εγώ σε σαλάτες !! Είναι εξαιρετικά!! Την καλημέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τα μανιτάρια τα τρώω όπως και να είναι μαγειρεμένα, είναι αγαπημένο υλικό!! Αν και στις σαλάτες τα προτιμώ και εγώ "ζωντανά"!!
      Καλό σου βράδυ!!

      Διαγραφή
  2. Καλημερα Γιωργο,
    ξερω οτι λοι λενε οτι η συγκεκριμενη καβουροψιχα που δεν ειναι καβουροψιχα δεν ειναι οτικαλυτερο και μπλα μπλα μπλα.....ελα ομως που εμενα μου αρεσει!!!!σε καμια ταβερνα το παραγγελνω που και που,ξερεις που κανουν καβουροσαλατα(οκ δεν ειναι και οτι πιο ποιοτικο υπαρχει) με φουλ μαγιονεζα!!!
    Θα ετρωγα λοιπον ευχαριστως την σαλατα σου και δεν θα αφηνα ουτε "ψιχα"!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κική!! Σε ευχαριστώ πολύ!! Και εγώ έχω ακούσει πολλά θετικά αλλά τρελαίνομαι για την συγκεκριμένη τελικά και νομίζω οτι δεν την "χορταίνω".!

      Διαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 👍👍👍👍👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αλεξάνδρα!! Σίγουρα ακολουθούν και άλλες συνταγές με μανιτάρια αλλά νομίζω οτι θα προτιμούσες να σου φτιάξω κάτι live με μανιτάρια εννοείτε!!

      Διαγραφή
  4. Ωραία και δροσερή η σαλάτα σου Γιώργο!
    Και η σος που ετοίμασες θα της ταιριάζει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Έλενα!!
      Ναι όντως το γιαούρτι με την μαγιονέζα είναι πολύ ωραίος συνδυασμός και πιο υγιεινός απο την σκέτη μαγιονέζα!!

      Διαγραφή
  5. Way to go, George! This is a great salad! I like that you boiled the mushrooms first, I've never done that for salads, but will try it soon. It's a colorful salad with a good mix of lettuce and veggies. And the dressing for it sounds delicious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pam thank you very much for your wonderful comments, they mean a lot coming from such a great cook as you!! Have a good night!!

      Διαγραφή
  6. Αργησες αλλά μας αποζημίωσες, επανήλθες με μια όμορφη, και νόστιμη σαλάτα!!
    Μου αρέσει πολύ, κυρίως με αυτό το dressing!!
    Kαλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Και νομίζω οτι είναι το απόλυτο dressing (για την συγκεκριμένη σαλάτα)!

      Διαγραφή
  7. Τα θαλασσινά είναι πάντα εγγύηση! Καλή μας όρεξη λοιπόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καβουρόψιχα στην σαλάτα μου κανει ενα Ανοιξιατικο πιατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σίγουρα όταν χρησιμοποιούμε θαλασσινά στα πιάτα μας το αποτέλεσμα ειναι πιο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό!!

      Διαγραφή