Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Pizza bolognese with soya mince

Γεια σας! Τι κάνετε? Χρόνια πολλά σε όλους! Ελπίζω να περάσατε μια υπέροχη ημέρα χθές, να απολαύσατε την παρέλαση, αν έγινε στην πόλη σας, γιατί ο καιρός δεν ήταν και ιδιαίτερα καλός , αλλά πάνω απ'όλα ελπίζω να φάγατε καλά! Σήμερα σας έχω κάτι πολύ ιδιαίτερο και διαφορετικό, κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που θα το μοιραστώ μαζί σας! Για να μην σας κρατάω σε αγωνία, η συνταγή μας είναι μια ξεχωριστή πίτσα με κιμά και μοτσαρέλα.  Την ιδέα την "έκλεψα" από τον Άκη Πετρετζίκη, που την ετοίμασε στην εκπομπή του πριν λίγες μέρες, αν θέλετε να δείτε και την δική του εκδοχή κάντε κλικ ΕΔΩ.
Είναι λίγο χρονοβόρα γιατί έχει πολλά στάδια μέχρι να την ετοιμάσετε, αλλά πρέπει σίγουρα να την δοκιμάσετε!

Τι λέτε?... Πάμε να ξεκινήσουμε?




ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΎΜΕ

Υλικά για τον κιμά σόγιας:


  • 2 ποτήρια κιμά σόγια 
  • 6 ποτήρια νερό 
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 12-14 μπαχάρια 
  • μπόλικο αλάτι&πιπέρι 
Υλικά για το στήσιμο της πίτσας:


  • 1 μπαγκέτα    
  • 250γρ μοτσαρέλα 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 1 μεγάλη χούφτα ρόκα 
  • αλάτι&πιπέρι
HOW TO DO IT

Για τον κιμά σόγιας:


  1. Όπως σας είπα και πριν η συνταγή μας έχει αρκετά βήματα, και αυτό γιατί η προετοιμασία του κιμά σόγιας είναι λίγο περίπλοκη, οπότε πρώτα θα κάνουμε τον κιμά μας. Αρχικά να σας πω οτι για κάθε ποτήρι σόγια χρειαζόμαστε 3 ποτήρια νερό. Βήμα πρώτο λοιπόν είναι να βάλουμε σε μία κατσαρόλα τον κιμά σόγιας και το νερό και να την βάλουμε σε προθερμασμένο μάτι να πάρει βράση.
  2. Μόλις δούμε οτι το νερό μας πήρε βράση, αφαιρούμε τη κατσαρόλα απο το μάτι και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. 
  3. Μετά τα δέκα λεπτά πρέπει να στραγγίσουμε καλά τον κιμά μας απο τα περιττά νερά με την βοήθεια μιας σήτας.
  4. Αφού έχουμε τελειώσει με τα πιο σημαντικά σημεία της συνταγής μας, πάμε να ετοιμάσουμε και τον κιμά μας, να ξέρετε οτι ο κιμάς απο σόγια μαγειρεύεται όπως και ο κανονικός κιμάς, η μόνη διαφορά είναι οτι χρειάζεται πολλά περισσότερα μπαχαρικά για να έχει ωραία γεύση. Βάζουμε λοιπόν σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, αφού το έχουμε ψιλοκόψει, για να το τσιγαρίσουμε.
  5. Αφού το κρεμμύδι μας πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα βάζουμε και το σκόρδο, ψιλοκομμένο και αυτό.
  6. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά μας και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν.
  7. Προσθέτουμε και την κονσέρβα μας, και τσιγαρίζουμε όλα μαζί τα υλικά για 3 λεπτα.
  8. Έπειτα, προσθέτουμε και 3-4 ποτήρια νερό το φρέσκο κρεμμύδι, τα μπαχάρια μας, αλάτι&πιπέρι και μαγειρεύουμε τον κιμά μας για περίπου 50-55 λεπτά. Αν δούμε οτι χρειάζεται και άλλο νερό στην πορεία προσθέτουμε, όχι πολύ γιατί θέλουμε σχεδόν στεγνό τον κιμά μας. 
Για το στήσιμο της πίτσας:


  1. Αρχικά, να σας πώ οτι ο κιμάς που σας έδωσα θα σας βγει παραπάνω απο ότι θα χρειαστείτε, αλλά σίγουρα ο υπόλοιπος θα ταιριάζει υπέροχα με μια μακαρονάδα την επόμενη μέρα. Τέλος πάντων! Σαν βάση της πίτσας μας θα χρησιμοποιήσουμε μια μπαγκέτα, για να μπορέσουμε όμως να την ανοίξουμε στην μέση χωρίς να ξαναδιπλώσει πρέπει να την "σπάσουμε"! Τι εννοώ?... Παίρνουμε την μπαγκέτα και την πιέζουμε απο κάθε σημείο μέχρι να μαλακώσει. 
  2. Στην συνέχεια, κόβουμε την μπαγκέτα στην μέση και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σαν να φτιάχνουμε σάντουιτς. 
  3. Βάζουμε τις 2 βάσεις μας σε ένα ταψί και ρίχνουμε αλάτι&πιπέρι, λάδι και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8 λεπτά ώστε να γίνει τραγανή η βάση μας και να μην μαλακώσει πολύ όταν θα βάλουμε τον κιμά απο πάνω.
  4. Όταν βγάλουμε την βάση μας απο τον φούρνο, βάζουμε πρώτα απο πάνω τα 3/4 περίπου απο τον κιμά μας, την μοτσαρέλα σε ροδέλες, το φρέσκο κρεμμύδι και ρίχνουμε λίγο πιπέρι φρέσκο και λάδι. 
  5. Βάζουμε την πίτσα μας στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά και τέλος αφού την βγάλουμε ρίχνουμε απο πάνω την ρόκα. 

Αυτή ήταν λοιπόν η συνταγή μας για σήμερα, ήταν αρκετά εύκολη και είμαι σίγουρος οτι θα σας αρέσει πολύ. Περιμένω να ακούσω τη γνώμη σας.

Ακολουθούν και άλλα post πολύ σύντομα, μέχρι τότε.... καλά μαγειρέματα!!

And for our friends abroad:

Hi! How are you? Today I have something very special and different, something for which I am very happy and proud that I will share with you! Not to keep you in suspense, our recipe is a special pizza with soya mince and mozzarella. I “stole” the idea from a recipe by Akis Petretzikis, which he prepared in his show a few days ago, if you want to see his version click HERE.
It's a little time consuming because it has many stages until you prepare it, but you should definitely try it!

Let's start then!

What you'll need

Materials for soya mince:

  • 2 cups soya mince
  • 6 cups water
  • 1 onion
  • 4 cloves garlic
  • 1 tin tomato concasse
  • 2 spring onions
  • 12-14 allspice
  • lots of salt & pepper

Materials to set up the pizza:

  • 1 baguette
  • 250g mozzarella
  • 2 spring onions
  • 1 large handful of arugula
  • salt & pepper

HOW TO IT DO

For the soya mince:

  1. As I said before, our recipe has several steps, and this is because the preparation of soya mince is a bit complicated, so first we will prepare our mince. First of all, I have to tell you that for every glass of soya we need 3 glasses of water. Step one is to put into a pot the soya mince and the water and to put in preheated burner to boil.
  2. Once we see that the water starts to boil, we remove the pot from the burner and set it aside for 10 minutes.
  3. After ten minutes we must drain the mince very well from any unnecessary water with the help of a strainer.
  4. After we have finished with the most important points of our recipe, we start to cook our mince, the difference between soya mince and meat mince is that soya mince needs more spices in order to taste good. So we put in a pot our chopped onion to sauté.
  5. As soon as  the onion gets a nice golden color we add the garlic, the soya mince, the tomato and sauté all the ingredients together for 3 minutes.
  6. Then we add 3-4 glasses of water, the spring onion, our allspice, our salt and pepper and cook the meat for about 50-55 minutes. If we see that we need more water, we can add along the way, not much because we want our mince almost dry.

Pizza setup:
  1. First, I have to confess that the minced I gave you will come out more than you need, but surely the rest would fit beautifully with pasta the next day. Anyways!  As a base for our pizza we will use a baguette, but in order to open it in half and not fold back, we have to "break" it! What I mean? ... We take the baton and push each point until it smooths.
  2. Then, we cut the baguette in half and open each piece as if we make a hotdog.
  3. We put our 2 bases in a pan and add salt and pepper, olive oil and place in a preheated oven for about 8 minutes to become crispy so that our base will not soften much when you put the mince on top.
  4. When we take the base of the oven, we put about 3/4 of our mince on top, the mozzarella, the sliced spring onion and add some fresh pepper and oil.
  5. We put our pizza in the oven for about 5 minutes and when we take it of we add the arugula.

That was my recipe for today, it was very easy, I hope you enjoyed it! I am waiting to hear your opinion.

I'll be back with more posts until then, good cooking .... !!

      

16 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή Γιώργο !! Ξεχώρισα την προτελευταία φωτογραφία!! Καλό ΣΚ να έχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν φαγαμε λέει... μεχρι που να μην χωράει αλλος μπακαλιαρος στο στομάχι!
    Δεν πηγα να δω την παρελαση... περασε η παρελαση (των ελικοπετρων) πάνω απο το σπιίτι μου χαχα!

    Ωραια ιδεα ο κιμάς και το οτι δενε χρειαζεται να φτιαξουμε ζύμη για την βαση της πίτσας ;)
    Kαλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραια η ιδεα,νομιζω οτι μαρεσει πολυ αυτη η πιτσα παρ οτι ειναι λιγο χρονοβορα!!!
    καλοσαβ/κο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ !! ΝΑι ειναι λίγο χρονοβόρα αλλά μπορεί να γίνει και με κανονικό κιμά!!

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσει πολύ πολύ η μοτσαρελα, και η δική σου εκδοχή είναι υπέροχη...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. It looks and sounds delicious, George! It would make a great meal for sure!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμη...και από εμφάνιση σκίζει!!
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και χορτοφάγος για 15 χρόνια, ποτέ δεν είχα σκεφτεί τον κιμά σόγιας σε τέτοια παρασκευή! Υπέροχο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή