Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Μοσχάρι βραστό με σάλτσα μπύρας

Γεια σας! Τι κάνετε? Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περάσατε ωραία μέσα στις γιορτές! Το ξέρω χαθήκαμε, έχω ετοιμάσει πολλές συνταγές για να τις μοιραστώ μαζί σας απλά δεν είχα καθόλου χρόνο να κάτσω να τις ανεβάσω! Και επειδή μου λείψατε, λέω σήμερα να σας αποζημιώσω με μια υπέροχη συνταγή, ιδανική για κάθε Κυριακάτικο τραπέζι, μια συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε στους αγαπημένους σας και πιστέψτε με μια συνταγή που θα καταπλήξει τους πάντες!

Ας μην σας κρατήσω άλλο σε αγωνία, σήμερα θα σας ετοιμάσω μοσχαράκι βραστό (beef stew) με μπύρα, μία αρκετά εύκολη συνταγή και πολύ μα πολύ νόστιμη!

Λοιπόν, αρκετά μονολόγησα.. Τι λέτε πάμε να ξεκινήσουμε?



ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
Υλικά για 4-5 μερίδες:
·         
  • Μισό κιλό μοσχάρι
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κύβοι ζωμό βοδινού
  • 2-3 δάφνες
  • 1 λίτρο περίπου νερό
  • 330ml μπύρα της προτίμησης σας
  • 1 πρέζα καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι&πιπέρι

HOW TO DO IT
  1. Αρχίζουμε πλένοντας καλά το μοσχάρι μας και καθαρίζοντας το από κάθε κομμάτι λίπους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βέβαια το πιο τρυφερό κομμάτι από το μοσχάρι αλλά για αυτή τη συνταγή όποιο κομμάτι και να χρησιμοποιήσουμε μας κάνει.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε το μοσχάρι μας σε ίσα κομμάτια, όχι πολύ μεγάλα , αλλά ούτε πολύ μικρά.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα (όπου έχουμε ήδη πάνω στο μάτι) βάζουμε αρκετό λάδι μέχρι να σκεπάσουμε τον πάτο της κατσαρόλας, και το αφήνουμε να κάψει καλά.
  4. Όταν κάψει το λάδι μας προσθέτουμε λίγο-λίγο το μοσχάρι (όχι όλο μαζί γιατί θα ρίξει την θερμοκρασία της κατσαρόλας μας) και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, όταν πάρει χρώμα το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο να ξεκουραστεί.
  5. Και τώρα ίσως το πιο σημαντικό βήμα για να πετύχει η συνταγή μας, στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το μοσχάρι μας προσθέτουμε το κρεμμύδι μας κομμένο julienne (σε μισές ροδέλες) και τα καρότα μας κομμένα σε κυβάκια ή ροδέλες, μαζί με την ζάχαρη και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  6. Έπειτα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μας, τις δάφνες μας και το κρέας μέσα στην κατσαρόλα.
  7. Σβήνουμε με την μπύρα μας και χωρίς να την αφήσουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το νερό (πρέπει να σκεπάσει τελείως το φαγητό μας) και τους κύβους μας, με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας για να πάρουμε τα καλούδια που έχουν κολλήσει στον πάτο της και που θα απογειώσουν την γεύση του φαγητού μας.
  8. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το μοσχάρι μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1&1/2 με 2 ώρες.
30-40 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό μας προσθέτουμε τις πατάτες μας κομμένες σε κύβους, με αυτόν τον τρόπο εκτός από ένα ολοκληρωμένο πιάτο (Πρωτεΐνες-λαχανικά-υδατάνθρακες), το άμυλο από τις πατάτες μας θα δέσει υπέροχα την σάλτσα μας.


Αυτή ήταν λοιπόν η συνταγή μας για σήμερα, ήταν αρκετά εύκολη και είμαι σίγουρος ότι θα την λατρέψετε. Περιμένω τα σχόλια σας.

Ακολουθούν και άλλα post πολύ σύντομα, μέχρι τότε σας εύχομαι μια υπέροχη Κυριακή και… καλά μαγειρέματα!!

And for our friends abroad:

Hi! How are you? I hope you are all fine! I have been gone for a while, but I have prepared several recipes to share with you and I just didn’t have the time upload any of them! And because I missed you, today I’ll share with you a wonderful recipe, perfect for every Sunday table, a recipe that you can prepare for your loved ones and believe me a recipe that will amaze everyone!

Let's not keep you waiting, today’s recipe is beef stew with beer, a fairly easy recipe but very tasty!

Well, that’s quite the monologue  .. How about we get started?

What you'll need
Ingredients for 4-5 servings:
  • Half a kilo of beef
  • 2 carrots
  • 2 potatoes
  • 1 onion
  • 3-4 cloves garlic
  • 2 cubes beef stock
  • 2-3 bay leaves
  • 1 liter of water
  • 330ml beer of your choice
  • 1 pinch of brown sugar
  • Salt & pepper

  1. We begin by washing thoroughly our beef and getting rid of  the fat from each piece, we can of course use the most tender piece of beef, but for this recipe any piece is great.
  2. Then we cut our beef into equal pieces, not too big nor too small.
  3. In a deep pot (that we already have on the heat) we put some olive oil until the bottom of the pot is covered, and let it heat well.
  4. When the oil is well heated we add little by little the beef (not all together because it will throw the temperature of our pot) and saute it until it gets a nice color, when it gets a nice color we put it on a plate to rest.
  5. And now for the most important step for our recipe, in the same pot that we saute our beef we add the onion cut into julienne and our carrots cut into cubes or slices, along with sugar and saute until they caramelize.
  6. Then we add the chopped garlic, our bay leaves and the meat back into the pot.
  7. Then we pour our beer but we must not let it evaporate, add the water and our cubes, with a wooden spoon scrape the bottom of the pot  to get all the goodies that are stuck on the bottom, which will take off the flavor of our food.
  8. Cover the pot and leave our beef to boil over medium heat for 1&1/2 to 2 hours.
  9. 30-40 minutes before taking our food of the heat we add the potatoes, cut into cubes.



That was my recipe for today, it was very easy, I hope you enjoyed it! I am waiting to hear your opinion.


I'll be back with more posts until then, good cooking .... !!

12 σχόλια:

  1. Ωραία συνταγή! Μπράβο Γιώργο! Ομολογώ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό μου το σβήσιμο με μπυρα!!Αλλά ναι... γιατί όχι; Θα το δοκιμάσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
      Σίγουρα να το δοκιμάσεις είναι πολύ υπέροχος συνδυασμός!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Γιώργο!!
    Η συνταγή σου είναι ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρονια πολλά και καλή εβδομαδα!
    Μμμμμ λουκουμι φαινεται το μοσχαράκι σου.

    Καλημερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελεια συνταγη!!!! μελωσε πολυ ωραια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Ναι μέλωσε τέλεια!! :)

      Διαγραφή
  5. Το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι είναι πάντα πετυχημένο!! Πολύ νόστιμο το φαγητό σου, ιδανικό για τραπεζώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή