Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Homemade Mayonnaise

Επειδή όλοι λατρεύουμε την μαγιονέζα (με μέτρο βέβαια) και την ταιριάζουμε σχεδόν με τα πάντα ορίστε η αγαπημένη μου συνταγή για μαγιονέζα από τον ένα και μοναδικό Jamie Oliver....



ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

  • 2 κρόκους αυγού 
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 500ml ελαιόλαδο 
  • 1-2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι 
  • ½ λεμόνι 
  • αλάτι 

HOW TO DO IT

Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέστε τη μουστάρδα και χτυπήστε ελαφρά μαζί. Σταδιακά προσθέστε περίπου το μισό λάδι, πολύ αργά στην αρχή, χτυπώντας συνεχώς για περίπου 3 έως 5 λεπτά μέχρι να πήξει. Μόλις έχετε προσθέσει περίπου το μισό λάδι, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ξίδι, αυτό θα αραιώσει λίγο το μείγμα και να του δώσει ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι το χυμό λεμονιού και λίγο περισσότερο ξύδι, αν χρειαστεί. Αποθηκεύστε σε ένα βάζο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.


Αυτό ήταν λοιπόν το post μου, ελπίζω να σας άρεσε!
Περιμένω να ακούσω την γνώμη σας. 

Ακολουθούν και άλλα post μέχρι τότε, καλά μαγειρέματα....!! 




And for our friends abroad:

Because we all love mayonnaise (don't overdo it of course) and we eat it with almost everything here's my favorite recipe for home made mayonnaise from the one and only Jamie Oliver ....


                                                            What you'll need

  • 2 egg yolks
  • 1 heaped tablespoon of mustard
  • 500ml olive oil
  • 1 to 2 tablespoons of white vinegar
  • ½ lemon
  • salt


HOW TO DO IT

Whisk the egg yolks in a bowl, then add the mustard and whisk together. Gradually add about half the oil, very slowly at first, whisking continuously for around 3 to 5 minutes until thickened. Once you've added about half of the oil, whisk in 1 tablespoon of white vinegar – this will loosen the mixture a bit and give it a paler colour. Continue to gradually add the remaining oil, whisking continuously. Season with salt, a squeeze of lemon juice and a little more vinegar, if needed. Store in a jar in the fridge for up to one week.


That was all, I hope you enjoyed it! 
I am waiting to hear your opinion.

I'll be back with more posts until then, good cooking .... !!

2 σχόλια:

  1. πολύ ωραία η συνταγή σου. ακόμη δεν έχω φτιάξει μαγιονέζα όμως σκέφτομαι να δοκιμάσω την δικιά σου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!!... να την δοκιμάσεις, εμένα μου αρέσει πολυ η συγκεκριμένη απο αρκετές άλλες που έχω δοκιμάσει κατα καιρούς ...

      Διαγραφή