Όπως θα έχετε καταλάβει τρέφω μια ιδιαίτερη αγάπη για τα spicy φαγητά και κυρίως για αυτά που θυμίζουν Ασία και επειδή λατρεύω πολύ και το κοτόπουλο αποφάσισα να τα συνδυάσω και να σας δείξω πώς να φτιάξετε την δική μου εκδοχή για extra spicy chicken wings (ακατάλληλο για όχι τόσο ανθεκτικά στομάχια :P).....
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
- 800γρ φτερούγες κοτόπουλο
- 1κουταλιά της σούπας κάρυ
- 1/2κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα (μπορείτε και καυτερή ανάλογα την διάθεση σας)
- 1κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
- 1κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για burritos
- 1κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 3-4κουταλιές της σούπας λάδι
- χυμό απο μισό λεμόνι
- λίγο νερό
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά, βάζουμε μέσα τις φτερούγες και τις ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάει παντού η μαρινάδα, καλά είναι να φοράμε και ένα γάντι όταν το κάνουμε αυτό, και τέλος σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες έτσι ώστε το κοτόπουλο να απορροφήσει όλη τη γεύση και τα αρώματα απο την μαρινάδα (το ιδανικό είναι να βάλουμε το κοτόπουλο μας στο ψυγείο απο το βράδυ).
Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, βάζουμε τις φτερούγες μας πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μια σχάρα και τις ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μην ξεχάσετε να τα γυρίσετε στα μισά του χρόνου για να γίνουν τραγανά και από τις 2 πλευρές...
Αυτό ήταν λοιπόν το post μου, ελπίζω να σας άρεσε!
Περιμένω να ακούσω την γνώμη σας.
And for our friends abroad:
As you might have already guessed I really love spicy foods and especially those that remind me the Asian cuisine and because I also love chicken I decided to show you how to make my own version for extra spicy chicken wings (unsuitable for not so durable stomachs :P) .....
What you'll need
- 800g chicken wings
For the marinade:
- 1 tablespoon curry
- 1/2 tablespoon sweet paprika (or hot depending on your mood)
- 1 tablespoon black pepper
- 1 tablespoon spice blend for burritos
- 1 tablespoon salt
- 1 tablespoon mustard
- 3-4 tablespoons oil
- juice of half a lemon
- little water
HOW TO DO IT
In a bowl, we mix all the ingredients, put the wings inside the marinade and mix thoroughly in order to spread the marinade everywhere , best to wear a glove when you do that, and then cover the bowl with cling film and leave in refrigerator for at least 2 hours so that the chicken absorbs all the flavor and aroma of the marinade (ideal is to put our chicken in the fridge from the previous night).
Once we have preheat our oven to 200 degrees, put the wings us on a piece of greaseproof paper that we have placed on a rack and bake in the oven for 35-40 minutes, depending on the oven, do not forget to turn the chicken wings halfway through cooking in order to crisp both sides ..
I hope you enjoyed it!
I am waiting to hear your opinion.
Καλώς σε βρίσκουμε Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφο να βλέπουμε έναν άντρα να μαγειρεύει παρέα μας!
Καλοστέριωτο το blog σου, με πολλές πολλές νοστιμιές!
Σε ευχαριστώ πολύ! Μου αρέσει πολυ η μαγειρική και για αυτο δημιούργισα αυτό το Blog! Ελπίζω να σου αρέσουν οι συνταγές μου!!! Μόλις κοίταξα και το δικό σου το blog και λάτρεψα τα Σοκολατάκια με κρέμα Khalua που, νομίζω θα κάνω μια απόπειρα να τα φτιάξω!!!
ΔιαγραφήΓεια σου Γιωργο και καλη αρχη!!!!!Καλως ηρθες στο foodblogging!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαινομαι για φτερουγες κοτοπουλου και ειδικα ετσι οπως τις εκανες εσυ...μμμμμμμμ!!!!!!!!!
καλημερα και καλη εβδομαδα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!! Καλώς σας βρήκα!!! Καλές Γιορτές!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή